Τείχος αντίστασης σε χαλάρωση των μέτρων από την «αόρατη» παραλλαγή της Όμικρον


Επί τάπητος στη συνεδρίαση των ειδικών νέα χαλάρωση των μέτρων με την Όμικρον 2 να καραδοκεί

Τα επόμενα βήματα στο δρόμο για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων παρά το γεγονός ότι η πανδημία φαίνεται ότι δεν υποχωρεί με τους ρυθμούς που περίμεναν οι επιστήμονες.

Η επιτροπή θα συζητήσεις τις επόμενες κινήσεις που αφορούν στα γήπεδα, αν δηλαδή θα αυξηθεί η παρουσία φιλάθλων στους αγώνες, αλλά και τη διασκέδαση σε ότι αφορά την παρουσία ορθίων στα καταστήματα.

Το πότε θα γίνει η θετική εισήγηση είναι καθαρά θέμα χρόνου και εκτίμησης δεδομένων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων πάντως που σταθερά είναι πάνω από 20.000 τις τελευταίες ημέρες αλλά κυρίως ο αριθμός των νεκρών δεν αφήνει πάρα πολλά περιθώρια για χαλάρωση.

Τελευταίο όλων των μέτρων θα μπει στον «πάγο» θα είναι η μάσκα, καθώς παρέχει μεγάλη προστασία απέναντι στην υπερμεταδοτικότητα της «μετάλλαξης Όμικρον, ενώ πιο πίσω φαίνεται να πηγαίνει και ο περιορισμός ή η κατάργηση της τηλεργασίας.

Στόχος πάντως της κυβέρνησης είναι ακολουθήσει την ευρωπαϊκή γραμμή χαλάρωσης των μέτρων αλλά με προσεκτικά και όχι βιαστικά βήματα προκειμένουν να αποφευχθεί μια νέα αναζωπύρωση της πανδημίας.

«Πονοκέφαλο» για τους επιστήμονες παραμένει η ανθεκτικότητα της Όμικρον αλλά και τα δυσοίωνα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης που έρχονται στην επιφάνεια.

Η λεγόμενη Stealth Omicron σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα έχει μεγάλη μεταδοτικότητα αλλά κυρίως ξεφεύγει από τα εμβόλια.

Στη «μάχη» το νέο εμβόλιο

Εν τω μεταξύ σις 21/2 θα ξεκινήσει η παραλαβή 474.000 δόσεων του εμβολίου Νovavax, ενώ από αρχές Μαρτίου θα ανοίξουν εμβολιαστικά κέντρα για να το κάνουν, τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως ανέφερε, στη χώρα μας έχουν γίνει 19.400.000 εμβόλια και 7.760.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

Επίσης τόνισε πως για την αναμνηστική δόση οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 5.816.000 και όσοι ήδη την έχουν κάνει, ανέρχονται σε 4.880.000 (83,8%), ενώ μαζί με αυτούς που έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, φτάνουν το 87,2% των δικαιούχων.

Ακολούθως δήλωσε ότι 230.000 πολίτες άνω των 60% έχουν εμβολιαστεί με μία δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού.

Τέλος, είπε ότι το πρόγραμμα αυτό εξελίσσεται καθώς θα γίνουν 12.000 μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ