Νομοσχέδιο Αριζόνα: Θα αναγκάσει τους εργοδότες να αποζημιώσουν τους εργαζόμενους που απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν το εμβόλιο covid


Νομοσχέδιο Αριζόνα: Ο ιδιοκτήτης σαλούν της Μινεάπολης μήνυσε τον δήμαρχο για εντολή εμβολίου που επιβλήθηκε σε μικρές επιχειρήσεις Ο ιδιοκτήτης του «Wild Greg’s Saloon» Γκρεγκ Ούρμπαν λέει ότι οι νέοι κανονισμοί για την COVID ήταν μια «καταστροφή». Ένα νομοσχέδιο στην Αριζόνα που πέρασε το πρώτο του εμπόδιο στη Βουλή θα αναγκάσει τους εργοδότες να πληρώσουν τους εργαζομένους που απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Οι εξαιρέσεις και τα καταλύματα έπρεπε να γίνουν σύμφωνα με τον Νόμο για τα Πολιτικά Δικαιώματα και τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, επομένως είναι πολύ απογοητευτικό που οι επιχειρήσεις αγνοούν τα ατομικά δικαιώματα των ανθρώπων και των εργαζομένων και αποχωρούν. Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, δεν θα το έκανα Λοιπόν, είναι απογοητευτικό. Χρειαζόμαστε την κυβέρνηση να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολιτείας της Αριζόνα, Steve Kaiser.

Το νομοσχέδιο πέρασε από την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής της Αριζόνα την Τρίτη και θα προχωρήσει τώρα στην ολομέλεια της Βουλής τις επόμενες εβδομάδες.

Ένα νομοσχέδιο στην Αριζόνα που πέρασε το πρώτο του εμπόδιο στη Βουλή θα αναγκαζει τους εργοδότες να πληρώνουν τους εργαζομένους που απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν το εμβόλιο covid-19.

Εάν το νομοσχέδιο για την αποζημίωση των εργαζομένων γίνει νόμος, οι εργοδότες της Αριζόνα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τον ετήσιο μισθό ενός απολυμένου υπαλλήλου σε ένα ποσό ή κατά τη διάρκεια ενός έτους. Οι εργοδότες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επαναπροσλάβουν τους υπαλλήλους για την ίδια ή παρόμοια εργασία.

Ένα μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αριζόνα είπε ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι αυτές που αποφασίζουν ποιες πολιτικές εφαρμόζονται στις εγκαταστάσεις τους. “Η Αριζόνα είναι μια πολιτεία κατά βούληση. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να ορίζουν πολιτικές για τον χώρο εργασίας.

Τα περιβάλλοντα στον χώρο εργασίας, όπως γνωρίζετε, ποικίλλουν σημαντικά και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι στην καλύτερη θέση να εφαρμόσουν πολιτική που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των εργαζομένων και των λειτουργιών. ” είπε η Courtney Coolidge στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Αριζόνα.

Ο κυβερνήτης της Αριζόνα Νταγκ Ντούσι υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τον Δεκέμβριο που απαγορεύει στις τοπικές ή πολιτειακές κυβερνήσεις να δημιουργήσουν τις δικές τους εντολές εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Το εκτελεστικό διάταγμα δεν περιελάμβανε την απαγόρευση στα ιδρύματα υγείας να επιβάλλουν το εμβόλιο για τους εργαζόμενους. «Κανένα άτομο δεν θα υποχρεωθεί από αυτήν την πολιτεία ή οποιαδήποτε πόλη, κωμόπολη ή κομητεία να λάβει εμβόλιο κατά της COVID-19», ανέφερε η εντολή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ