Μοσχάρι κόντρα φιλέτο: Ένα ιδιαίτερο πιάτο με σπαράγγια και μανέστρα


Έχουμε συνηθίσει στην ελληνική κουζίνα να τρώμε το μοσχαράκι κοκκινιστό ή στιφάδο. Στη πραγματικότητα, υπάρχουν τόσες ακόμα υπέροχες συνταγές που μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας! Είμαι σίγουρη ότι η συνταγή με το μοσχάρι, τα σπαράγγια και τη μανέστρα θα σε ξετρελάνουν! Αποτελεί μία πολύ υγιεινή συνταγή καθώς το βόειο κρέας θα σου δώσει τον απαραίτητο σίδηρο που χρειάζεται ο οργανισμός σου για το υπόλοιπο της ημέρας. Ακόμη, τα σπαράγγια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες A, C, E, K και B6, καθώς και φυλλικό οξύ, σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Αν τώρα, συνδυάσεις αυτά τα υλικά με τη μανέστρα, η οποία θα σου δώσει την κατάλληλη ποσότητα αμύλου που χρειάζεται ο οργανισμός, δεν θα
χρειαστείς τίποτα άλλο να φας για βράδυ!

Υλικά συνταγής:

  • 1 μοσχάρι κόντρα φιλέτο, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε πάχος 3 εκατοστών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι ανάλατο ζωμό βοδινού
  • 1/3 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1-1/2 φλιτζάνι τοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κριθαράκι
  • 1/2 κιλό σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 1 ίντσας

Εκτέλεση συνταγής:

  • Πιέζουμε ομοιόμορφα το αλάτι και το πιπέρι στη μοσχαρίσια μπριζόλα.
  • Ζεσταίνουμε το μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Τοποθετούμε τη μπριζόλα στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε 15 έως 18 λεπτά στους 60C έως τους 70C, γυρίζοντας περιστασιακά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το
    διατηρούμε ζεστό.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί στο τηγάνι. Αυξάνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν τα καφέ κομμάτια που έχουν προσκολληθεί στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε ντομάτες, κάπαρη και σκόρδο. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 6 με 7 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
  • Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα σπαράγγια τα τελευταία 3 λεπτά του χρόνου
    μαγειρέματος. Ανακατεύουμε με το μισό μείγμα ντομάτας.

Tips:

  • Χαράζουμε τη μπριζόλα σταυρωτά σε φέτες.
  • Σερβίρουμε τη μπριζόλα πάνω από το κριθαράκι.
  • Με κουτάλι προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας πάνω από τη μπριζόλα. Καλή απόλαυση!!!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ