Κρίση στην Ουκρανία: Η Μόσχα έστειλε μάχιμα στρατεύματα και σύγχρονα όπλα στη Λευκορωσία


Κρίση στην Ουκρανία: Η Μόσχα έστειλε περίπου 30.000 μάχιμα στρατεύματα και σύγχρονα όπλα στη Λευκορωσία, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ ενώ ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού επισκέπτεται το Μινσκ ενόψει των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων

Η Ρωσία μετέφερε τις τελευταίες ημέρες στη Λευκορωσία περίπου 30.000 μάχιμα στρατεύματα και σύγχρονα όπλα, στη μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη που έχει πραγματοποιήσει η Μόσχα στη χώρα αυτή από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η ανάπτυξη περιλαμβάνει δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων Speznaz, μαχητικά αεριωθούμενα SU-35, πυραύλους Ισκαντέρ διπλής χρήσης και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Όλα αυτά θα συνδυαστούν με την ετήσια άσκηση των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας», πρόσθεσε. Ο όρος διπλής χρήσης, τον οποίο χρησιμοποίησε ο Στόλτενμπεργκ για τους πυραύλους Ισκαντέρ, χρησιμοποιείται για να περιγραφούν όπλα προορισμένα για συμβατικό και πυρηνικό πόλεμο.

Στο μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έφθασε σήμερα στη Λευκορωσία για να επιθεωρήσει τις προετοιμασίες των ρωσικών και των λευκορωσικών στρατευμάτων για τις κοινές ασκήσεις τους που θα πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Ο Σοϊγκού θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

Η Ρωσία έχει μεταφέρει αδιευκρίνιστο αριθμό στρατευμάτων και στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει και με την Ουκρανία, για τα κοινά γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν από τις 10 ως τις 20 Φεβρουαρίου, λέγοντας ότι στη συνέχεια θα τα αποσύρει.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας κάλεσε σήμερα τον ουκρανό πρεσβευτή στο Μινσκ για να διαμαρτυρηθεί για ένα στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, για το οποίο οι λευκορωσικές αρχές λένε πως διέσχισε τα σύνορα των δύο χωρών στις 24 Ιανουαρίου προερχόμενο από την Ουκρανία για να κατασκοπεύσει μια εγκατάσταση στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την κίνηση αυτή προβοκάτσια και δήλωσε πως η Ουκρανία δεν χρησιμοποίησε κανένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ