Δολοφονία Άλκη: Το κινητό, η υπόθεση της Σταυρούπολης και τα κλειδιά


Κοντά στα ίχνη των συνεργών του 23χρονου που φέρεται να δολοφόνησε τον 19χρονο Άλκη Καμπανό βρίσκεται η Αστυνομία, που κλιμακώνει τις έρευνές της με εφόδους σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, που μπορεί να «ξεκλειδώσει» τις έρευνες, όπως και βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι την ώρα που έγινε το αιματηρό περιστατικό κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα στους δρόμους της περιοχής, γεγονός που διευκόλυνε την έρευνα για τον εντοπισμό καρέ από βίντεο που έχουν καταγράψει τα δύο οχήματα των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν τα κλειδιά κεντρικού συνδέσμου του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για το σύνδεσμο στον οποίο έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ο δράστης αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση και φέρεται να υποστηρίζει: «Δεν είμαι υπεύθυνος του συνδέσμου. Δεν είμαι ούτε καν μέλος. Τίποτα απολύτως. Δεν έχω καμία σχέση. Τα κλειδιά τα βρήκα τυχαία και τα πήρα. Ούτε με τα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα στο σύνδεσμο έχω σχέση».

Το δικαστήριο φαίνεται, πάντως, ότι δεν πίστεψε τον 23χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για πέντε αδικήματα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Απαντώντας στις ερωτήσεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη επιμένει: «Δεν βρισκόμουν στο σημείο και δεν γνωρίζω τίποτα για το επεισόδιο».

Παράλληλα, η Αστυνομία θα εξετάσει τυχόν σύνδεση της «ομάδας» του 23χρονου με τα επεισόδια του περασμένου Σεπτεμβρίου από ακροδεξιές ομάδες στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης. Και αυτό διότι στο σύνδεσμο, στον οποίο φέρεται να ήταν μέλος ο 23χρονος, είχαν σημειωθεί τότε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αιτία ήταν το θέμα με το ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη. Συγκεκριμένα είχε λάβει χώρα συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του δικεφάλου που φέρονταν να συμμετείχαν στις ακροδεξιές ομάδες που έδρασαν στο ΕΠΑΛ και οπαδούς του δικεφάλου που διαφωνούσαν με την επιλογή τους να «συμπαραταχθούν» με φασιστικές ενέργειες.

Σχετική ερώτηση για το θέμα της τυχόν σύνδεσης της «ομάδας» του 23χρονου με τα επεισόδια της Σταυρούπολης έγινε και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος απάντησε ότι η Αστυνομία θα ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος: «Θα κάνει όλα όσα προβλέπονται προκειμένου να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης. Ενδεχομένως και σε διασυνδέσεις και με άλλα περιστατικά βίας».

Ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί εάν ο 23χρονος ή κάποιοι από τους συνεργούς του είχαν ή όχι συμμετοχή στα επεισόδια στο ΕΠΑΛ.

Στο μεταξύ, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι έχουν «κλειδώσει» έναν από τους συνεργούς του 23χρονου στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ενώ έχουν στοιχεία για τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι μετά το τραγικό περιστατικό αρκετοί ήταν οι χούλιγκαν που έσπευσαν να κρυφτούν. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι δράστες άφησαν πίσω τους πολλά και αξιοποιήσιμα στοιχεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για νέες συλλήψεις και μάλιστα άμεσα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ