ΣΥΡΙΖΑ: «Φουλ» επίθεση για την ακρίβεια, προτάσεις και συγκρατημένα χαμόγελα


Να διατηρήσει την ακρίβεια στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που βλέπει με ικανοποίηση τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Prorata, καθώς σε αυτή αποτυπώνεται μονοψήφια διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στοιχεία που δείχνουν ότι η ανοχή των ψηφοφόρων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνει να εξαντλείται.

Το μεγάλο ζήτημα των ημερών σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, είναι χωρίς καμία αμφιβολία η ακρίβεια. Οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου προκαλούν «ίλιγγο» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευτεί στα ύψη, ενώ οι ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Με βάση τα παραπάνω, η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει την κυβέρνηση σε αυτό ακριβώς το θέμα, μοιάζει απόλυτα λογικά. Εδώ και δύο ημέρες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις προς το κυβερνητικό στρατόπεδο, κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου για την «έκρηξη» της ακρίβειας στην Ελλάδα.

Όπως τονίζουν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, είναι αποτέλεσμα της «προκλητικής αδράνειας» και της «αντικοινωνικής ατζέντας» της Νέας Δημοκρατίας, ρίχνοντας με τον τρόπο αυτό όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση.

Σημειώνουν ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αγγίζοντας το 5,5%, την ώρα που μεσοσταθμικά, για ολόκληρο τον Ιανουάριο, καταγράφει την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη, ενώ η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης προσέγγισε ιστορικό υψηλό.

Παράλληλα, από το οικονομικό επιτελείο της Κουμουνδούρου, υποστηρίζουν ότι στον ορίζοντα δεν φαίνεται άμεσα κάποια αποκλιμάκωση της κρίσης, καθώς η μεγάλη αύξηση -σχεδόν 30%- του κόστους παραγωγής στη βιομηχανία για τον Δεκέμβριο, προδιαγράφει ένα νέο κύμα ισχυρών ανατιμήσεων το επόμενο διάστημα.

Δημοσκοπικά «χαμόγελα»

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουν ότι οι καταγγελίες σε βάρος της κυβέρνησης και μόνο, δεν αρκούν. Χρειάζονται και προτάσεις προκειμένου να πείσουν τους πολίτες ότι λύση στα προβλήματα που βιώνει σήμερα η χώρα, μπορεί να δώσει μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση που θα έχει ως βασικό κορμό το κόμμα τους.

Γι αυτό επιμένουν σε κάθε ευκαιρία να επαναλαμβάνουν πως η απάντηση στην ακρίβεια μπορεί να έρθει μόνο με:

– Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

– Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με «κούρεμα» της βασικής οφειλής

– Μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια

– Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα

– Αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ

– Αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για την επιδότηση του ενεργειακού κόστους

Μέσω των προτάσεων τους, ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να «ξεκολλήσουν» τα ποσοστά τους, που στις δημοσκοπήσεις παραμένουν καθηλωμένα και να εκμεταλλευτούν προς όφελος τους τη «ραγδαία κυβερνητική φθορά».

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», έφεραν χαμόγελα στην Κουμουνδούρου. Αφενός γιατί στον δείκτη μέτρησης της πρόθεσης ψήφου, η διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων είναι στο 7%, με τη Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 32% -μία μονάδα κάτω από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας- και τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σταθερός 25%.

Ωστόσο, τα ποιοτικά στοιχεία της μέτρησης δείχνουν πως οι πολίτες ρίχνουν την ευθύνη στην κυβέρνηση για τα όσα έζησε η Αττική από την κακοκαιρία «Ελπίδα», γεγονός που στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερμηνεύουν ως εξάντληση της ανοχής που δείχνουν, συνολικά, προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ