ΗΠΑ: Έμεινε 20 χρόνια στη φυλακή για δολοφονία που διέπραξε ο δίδυμος αδερφός του


ΗΠΑ: Μια ιστορία που θυμίζει κινηματογραφική ταινία, έγινε viral.

Ο Κέβιν Ντούγκαρ, 44 ετών, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή του Σικάγο, εννέα χρόνια αφότου ο δίδυμος αδερφός του, Καρλ, σε μια επιστολή που του έστειλε, ομολόγησε τη δολοφονία του 2003.

«Πρέπει να ελαφρύνω την ψυχή μου πριν με σκοτώσει», έγραψε ο Smith το 2013. «Θέλω απλώς να το εξομολογήσω και προσεύχομαι να με συγχωρέσεις».

Ο Καρλ υπέγραψε μάλιστα μια επίσημη δήλωση και επικοινώνησε με τους δικηγόρους του, αλλά ο δικαστής αρνήθηκε να επαναλάβει τη δίκη το 2018 επειδή ο δράστη παραδέχτηκε τη δολοφονία ενώ εξέτιε ποινή 99 ετών για διάρρηξη ενός σπιτιού το 2008 όταν ένα εξάχρονο παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Ο Καρλ δήλωσε ότι ο αδερφός του, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε άδικα, έφυγε από το πάρτι όπου δεν ήταν και οι δύο παρόντες όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός. Παραδέχτηκε επίσης ότι αργότερα επέστρεψε στο σπίτι, άλλαξε ρούχα και μετά συνέχισε να επισκέπτεται κλαμπ με τον αδερφό του.

Αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν είπε τίποτα στη δίκη γιατί δεν πίστευε ότι ο αδελφός του θα καταδικαζόταν. Αφού κατέληξε στη φυλακή, είπε ότι βρήκε τον Θεό εκεί και ένιωσε την ανάγκη να διορθώσει τα πράγματα.

Ωστόσο, ο δικαστής εκτίμησε την ομολογία του Σμιθ ως «εντελώς αναξιόπιστη» επειδή τα αδέρφια συχνά προσποιούνταν ότι ήταν ο άλλος και ότι υπήρχε «μοτίβο ψευδούς παράστασης και απάτης».

Μέχρι την όγδοη δημοτικού, τα δίδυμα ντύνονταν το ίδιο, μοιράζονταν κάλτσες, παπούτσια ακόμα και σάντουιτς, είπε η μητέρα τους το 2016 και συχνά τα θεωρούνταν «ένα άτομο».

Ο Καρλ είχε ακόμη και πρόβλημα να αναγνωρίσει τον εαυτό του στις φωτογραφίες που του παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης του 2016.

Η μητέρα τους, Τζούντι Ντούγκαρ, ήταν στην κατάθεση του Καρλ και φέρεται να αναστατώθηκε όταν η εισαγγελία δεν πίστεψε τον γιο της. «Δεν θα έλεγε ψέματα για αυτό», είπε.

Η ετυμηγορία ακυρώθηκε αργότερα από το Εφετείο αφού το Κέντρο Λανθασμένων Κρίσεων άσκησε έφεση κατά της υπόθεσης και ο νέος δικαστής εκτίμησε ότι η κριτική επιτροπή θα αλλάξει σίγουρα την ετυμηγορία όταν ακούσει νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με τους όρους της αποφυλάκισής του, ο Κέβιν θα παραμείνει σε μεταβατικό κτίριο κατοικιών για τις πρώτες 90 ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ