Φροντίδα διακοπές: Tips για να νιώθετε ξεκούραστοι και χαλαροί κατά την διάρκεια των διακοπών σας


Υπάρχει πιθανότητα κατά την διάρκεια των διακοπών να νιώθουμε λίγο κουρασμένοι, λίγο ανήσυχοι, λίγο ενθουσιασμένοι, ανακουφισμένοι, λυπημένοι, χαρούμενοι και πολλά πολλά άλλα συναισθήματα. Ανεξάρτητα από το πώς νιώθετε για τις επερχόμενες διακοπές σας, πρέπει η φροντίδα του εαυτού σας να αποτελεί προτεραιότητα για εσάς και ίσως αυτή η περίοδος σας εμπνεύσει να αποκτήσετε νέες συνήθειες και καινούργιο ενδιαφέρον.

  • Πρωινή ρουτίνα: Κάθε μέρα προσπαθήστε να αφιερώνετε σαν πρώτο πράγμα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας με περισσότερη χάρη και πρόθεση. Η πρωινή σας ρουτίνα μπορεί να διαρκεί μόνο 5 λεπτά για να ξεκινήσει, αλλά ακόμα κι αυτό θα σας βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε το χρόνο για να καθίσετε ήσυχα με ένα φλιτζάνι τσάι, να κάνετε διαλογισμό, να γράψετε ημερολόγιο, να περπατήσετε ή να συμπεριλάβετε άλλες δραστηριότητες που τροφοδοτούν το σώμα, το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή σας.
  • Κεριά: Μπορείτε να ακούσετε μουσική με κεριά αναμμένα ή απλά να κάθεστε ήσυχα στο φως των κεριών. Καθώς οι μέρες γίνονται πιο σκοτεινές, προσθέστε φως στη μέρα σας.
  • Αγοράστε δώρα για εσάς: Αγοράστε κάθε μέρα ένα δώρο για εσάς. Καλά διαβάσατε, κάθε μέρα κάτι που δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβό απλά να είναι κάτι που σας αρέσει για να νιώθετε καλύτερα.
  • Βόλτα: Πηγαίνετε έξω και κάντε μια βόλτα. Ακόμα και αν κάνει κρύο, βγείτε έξω με την πρόθεση να παρατηρήσετε τη μαγεία του τοπίου. Μην ανησυχείτε για την καύση θερμίδων ή την παρακολούθηση βημάτων, απλώς απολαύστε τον όμορφο εαυτό σας.

  • Προϋπολογισμός: Μόλις καταλάβετε τι μπορείτε να ξοδέψετε σε επιπλέον πράγματα όπως δώρα διακοπών, εκδηλώσεις και άλλα πράγματα γιορτών, τιμήστε το. Ξοδέψτε βάση του προϋπολογισμού σας και θα αισθανθείτε τέλεια.
  • Βιβλία: Κλείστε τον υπολογιστή σας και άλλες ψηφιακές συσκευές και κουλουριαστείτε με ένα καλό βιβλίο. Αντί να διαβάζετε κάτι για αυτοβελτίωση ή δουλειά, διαβάστε κάτι που θα αναπτερώσει την καρδιά σας.
  • Γελάστε: Καλέστε ή περάστε χρόνο με το άτομο που σας κάνει να γελάτε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Μετά γελάστε μέχρι να κλάψετε.
  • Γράψτε: Τα συναισθήματα μπορεί να ξεσπάσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά πολλά από αυτά που περνάνε από το μυαλό μας δεν χρειάζεται ποτέ να ειπωθούν δυνατά. Σε τέτοια περίπτωση γράψτε το. Γράψτε πώς αισθάνεστε και τι σας κάνει χαρούμενους, λυπημένους, θυμωμένους ή απογοητευμένους.

Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω θα δείτε ότι θα βγάλετε τον όμορφο εαυτό σας προς τα έξω, εφόσον θα τον αγαπήσετε όπως του αξίζει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ