Βασίλισσα Ελισάβετ: Δέχομαι την Καμίλα για βασίλισσα όταν ο Κάρολος ανέβει στον θρόνο


Η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε ότι θέλει η Καμίλα, η Δούκισσα της Κορνουάλης, να γίνει γνωστή ως βασίλισσα όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Σε ένα μήνυμα για την 70ή επέτειο της βασιλείας της, η βασίλισσα είπε ότι ήταν η «ειλικρινής επιθυμία» της να αποκτήσει η Καμίλα αυτόν τον τίτλο.

Υπήρχαν προτάσεις ότι η Καμίλα θα ήταν «σύζυγος πριγκίπισσας». Αλλά το πλατινένιο μήνυμά της για το Ιωβηλαίο λέει: «Όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Καμίλα θα πρέπει να γίνει η «Σύζυγος της Βασίλισσας».

Ένας εκπρόσωπος του Clarence House είπε ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης «συγκίνησαν και τιμήθηκαν» από τα λόγια της βασίλισσας.

Το μήνυμα της Βασίλισσας, που σηματοδοτεί την άνοδό της στον θρόνο το 1952, αντιμετωπίζει άμεσα το άλυτο ζήτημα του μελλοντικού τίτλου της Δούκισσας της Κορνουάλης.

«Είναι ειλικρινής επιθυμία μου όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Camilla να γίνει γνωστή ως Queen Consort», γράφει.

Το «Queen Consort» αναφέρεται στη σύζυγο ενός κυβερνώντος βασιλιά και θα σήμαινε «Queen Camilla» ως μελλοντικός τίτλος της.

Το συνηθισμένο προηγούμενο θα ήταν να γινόταν αυτόματα Βασίλισσα όταν ο Κάρολος ήταν βασιλιάς, αλλά λόγω της αβεβαιότητας για την κοινή γνώμη είχε προταθεί ότι η Καμίλα θα μπορούσε να είναι γνωστή ως «Σύζυγος Πριγκίπισσας».

Αυτή ήταν η επίσημη θέση όταν ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα το 2005.

Η βασίλισσα πέρασε την επέτειο της ένταξής της στο Sandringham

Η παρέμβαση της Βασίλισσας σημαίνει ότι οποιοδήποτε εμπόδιο στο να γίνει η Καμίλα Βασίλισσα είναι απίθανο, ανοίγοντας το δρόμο για να έχει έναν πλήρως ανεπτυγμένο βασιλικό ρόλο δίπλα στον Κάρολο.

Η προσωπική υποστήριξη της Βασίλισσας ακολουθεί την πρωτοχρονιάτικη ανακοίνωσή της ότι η Καμίλα θα γινόταν μέλος του Τάγματος της Ζαρτιέρας – του υψηλότερου τάγματος ιπποτισμού.

Η Camilla, ηλικίας 74 ετών, έχει εμπλακεί όλο και περισσότερο στις δικές της αιτίες και συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων φιλανθρωπικών οργανώσεων που υποστηρίζουν θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Δημόσια υπηρεσία

Το ενταξιακό μήνυμα, που εκδόθηκε από το κτήμα της στο Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ, ανέφερε ότι η βασίλισσα κράτησε ακόμα την υπόσχεση για μια ζωή δημόσιου καθήκοντος, που αρχικά είχε δοθεί το 1947 όταν ήταν 21 ετών, «ότι η ζωή μου θα είναι πάντα αφοσιωμένη στην υπηρεσία σας».

Με πληροφορίες από BBC


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ