«Ψάχνονται» για ένταση οι Τούρκοι: Τέσσερις υπερπτήσεις τουρκικών UAV’S σε νησιά του Αιγαίου


Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά μαχητικά και τους Έλληνες πιλότους και στέλνουν μη επανδρωμένα για να προκαλέσουν

Όπως έχουμε τονίσει, η Τουρκία επιδίδεται σε νέες τακτικές υβριδικού πολέμου, αναγκάζοντας τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους για αντιμετώπιση των εναέριων απειλών.

Αφού «στέρεψε» λοιπόν από μαχητικά και πιλότους, η Τουρκία στέλνει πλέον στο Αιγαίο μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι Τούρκοι έστελναν στο Αρχιπέλαγος UAV’s για να παραβιάσουν το FIR Αθηνών, ενώ σήμερα, Κυριακή 06/02 έστειλαν τα μη επανδρωμένα να πραγματοποιήσουν και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.
Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά UAV’s πραγματοποίησαν συνολικά 4 υπερπτήσεις. Η πρώτη στις 09:17 το πρωί πάνω από τη νήσο Αστακίδα, η δεύτερη στις 15:18 πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα, όπως επίσης και η τρίτη και τέταρτη υπερπτήση πάνω από το ίδιο νησάκι στις 15.44 και 18:27.

Όπως τονίζουν έμπειρα στελέχη του ελληνικού «Πενταγώνου», «προς το παρόν τα UAV’s των Τούρκων δεν αποτελούν απειλή και μπορούν να αντιμετωπιστούν με πολλούς τρόπους, ωστόσο, είναι δεδομένο πως η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί με πιο ταχείς ρυθμούς στην εξοπλιστική ενίσχυση με μη επανδρωμένα οπλικά συστήματα».

Για το λόγο αυτό, υπό το συντονισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν προχωρήσει σε κινήσεις τον τελευταίο χρόνο για να καλυφθούν τα κενά στο πεδίο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ήδη η χώρα μας έχει ήδη βάλει στο οπλοστάσιό της δύο πανίσχυρα UAV’S HERON από το Ισραήλ, τα οποία από τη βάση της Σκύρου επιχειρούν σε όλο το Αιγαίο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ