Επιστήμες υγείας: Έκρηξη ζήτησης στον κλάδο με 2,7 τρισ. δολάρια έως το 2025


Μια νέα έκθεση της Frost & Sullivan προβλέπει ότι ένα κύμα ευκαιριών ανάπτυξης θα οδηγήσει την υγειονομική περίθαλψη και τις επιστήμες της ζωής εν μέσω της μακράς Covid. Η έκθεση, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπει τις 10 κορυφαίες ευκαιρίες ανάπτυξης στον κλάδο και προτείνει ότι, με την έκρηξη του καταναλωτισμού στον τομέα της υγείας, τα παγκόσμια έσοδα θα φτάσουν τα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. Η έκθεση που συντάχθηκε από μια ομάδα αναλυτών βασίζεται σε συνεχιζόμενη έρευνα και σε δημοσκόπηση κορυφαίοι πάροχοι φαρμάκων, ιατρικών συσκευών και ψηφιακών λύσεων υγείας, δήλωσε ο Nitin Naik, ηγέτης των παγκόσμιων επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας και των βιοεπιστημών της Frost & Sullivan.

Η πανδημία οδηγεί την καινοτομία με πολλούς τρόπους, σύμφωνα με την έκθεση, και έχει γίνει ένα μόνιμο χαρακτηριστικό που πρέπει να πλοηγηθούν οι ηγέτες του κλάδου, είπε ο Naik. Η έκθεση Frost & Sullivan βεβαιώνει ότι οι 10 ευκαιρίες ανάπτυξης που τονίστηκαν θα επηρεάσουν τρεις παράγοντες αλλαγής:

  • τη φροντίδα ακριβείας
  • τη μετακίνηση από το νοσοκομείο στο σπίτι
  • και τις ψηφιακές εξελίξεις

Ποιοι είναι οι κλάδοι με την μεγαλύτερη ανάπτυξη;

Στον τομέα της φροντίδας ακριβείας, η multi-omics, η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση πολλαπλών συνόλων βιολογικών δεδομένων από διάφορες πηγές όπως το γονιδίωμα και το μικροβίωμα, είχε προβλεφθεί ότι θα κερδίσει την έλξη σε μια εποχή μεγάλων δεδομένων. Ανάμεσα στις εταιρείες που πρέπει να παρακολουθήσετε σε αυτόν τον τομέα, σύμφωνα με την Frost & Sullivan, είναι η Freenome. Η εταιρεία ανάπτυξης διαγνωστικών υλοποίησε μια επένδυση 290 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Roche τον Ιανουάριο. Η επένδυση έρχεται καθώς η Freenome ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά ένα τεστ που ανιχνεύει τα βιολογικά και γενετικά σημάδια του καρκίνου πριν ανιχνευθεί διαφορετικά μια κακοήθεια με τα διαθέσιμα τεστ.

Επίσης στη φροντίδα ακριβείας, ο ρόλος των θεραπευτικών RNA επεκτείνεται, όπως στη θεραπεία σπάνιων ασθενειών και καρκίνου και στην προληπτική ιατρική. “Η αξιοσημείωτη επιτυχία των εμβολίων mRNA κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 έχει κάνει τα θεραπευτικά RNA ένα ελκυστικό τμήμα”, σημειώνει η έκθεση. Η ανάλυση των Frost & Sullivan πρότεινε ότι υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης και σε δύο άλλους τομείς φροντίδας ακριβείας: λύσεις απόδοσης ψηφιακών χειρουργείων και κέντρα περιπατητικής χειρουργικής. Καθώς τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού και καθυστερήσεις σε προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις που προκαλούνται από την πανδημία, η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ροής εργασιών της χειρουργικής.

Μια ασθενοκεντρική προσέγγιση

Έξω από τους τοίχους των νοσοκομείων, τα κέντρα χειρουργικής βλέπουν ασθενείς υψηλότερης οξύτητας λόγω της ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της ώθησης των πληρωτών να μειώσουν το κόστος περίθαλψης, σύμφωνα με την ανάλυση της Frost & Sullivan. Η έκθεση κατονομάζει επίσης τις υπηρεσίες κλινικών δοκιμών στο σπίτι ως ένα τμήμα που είναι ώριμο για ανάπτυξη. Αυτό ακολουθεί την ώθηση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων και άλλων για την προώθηση μιας πιο ασθενοκεντρικής προσέγγισης για τη συμμετοχή στη μελέτη και τη συλλογή δεδομένων. Η ψηφιοποίηση των κλινικών δοκιμών διευκολύνει επίσης την παροχή υπηρεσιών και τη συλλογή δεδομένων εκτός ιδρύματος.

Η γενική τάση στην υγειονομική περίθαλψη είναι ότι οι προσδοκίες των καταναλωτών για κατ’ οίκον και εικονική φροντίδα όλων των τύπων είναι εδώ για να μείνουν. Μετά την έναρξη της πανδημίας, το 2020 σημειώθηκε απότομη αύξηση των ατόμων που αναζητούσαν υπηρεσίες ψυχικής υγείας ουσιαστικά. Και η ανάλυση της Frost & Sullivan προβλέπει συνεχή ανάπτυξη στις ψηφιακές λύσεις υγείας για τη συμπεριφορική διαχείριση υγείας τα επόμενα χρόνια, προβλέποντας έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 18,5% από το 2020 έως το 2025.

Η έκθεση βλέπει επίσης πολλές δυνατότητες ανάπτυξης με τις απομακρυσμένες πλατφόρμες παρακολούθησης ασθενών, καθώς οι άνθρωποι εξοικειώνονται περισσότερο με τις πλατφόρμες και συνηθίζουν να λαμβάνουν περισσότερη από τη φροντίδα τους στο σπίτι. “Οι ασθενείς θα περιμένουν την εικονική φροντίδα να παρέχεται ολιστικά χρησιμοποιώντας αυτές τις πλατφόρμες”, είπε ο Naik. “Έτσι, οι πωλητές πρέπει να ενσωματώσουν τις πλατφόρμες στην τηλεϋγεία/εικονική φροντίδα για να παρέχουν μια απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία για τη διαχείριση χρόνιας φροντίδας”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ