Πληρωμένη απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου για το μεταναστευτικό: Δεν δεχόμαστε διδάγματα


Πληρωμένη απάντηση του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον φινλανδό υπουργό Εξωτερικών, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως ευθύνεται για τον θάνατο μεταναστών στο Αιγαίο.

«Η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική των επαναπροωθήσεων παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το διεθνές δίκαιο. Πολλοί μετανάστες έχουν χάσει την ζωή του εξαιτίας αυτή της τακτικής γιατί η Ελλάδα βυθίζει τις βάρκες τους», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. Μάλιστα πρόσθεσε ότι εξίσου ένοχη με την Ελλάδα είναι και η ΕΕ.

Πάντως ο Φιλανδός βεβαίως δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη, υπαρασπιζόμενος τόσο την Ε.Ε. όσο και τη χώρα μας. «Η Τουρκία φέρει τεράστια ευθύνη», απάντησε ο Χάβιστο, προκαλώντας δυσφοράι στον Τσαβούσογλου.

Για τις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ρωτήθηκε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται τη Ρώμη. Και φυσικά δεν άφησε αναπάντητες, τις ανυπόστατες κατηγορίες του τούρκου ομολόγου του. Σε έντονο ύφος ο κ. Δένδιας επεσήμανε:

«Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού. Η Τουρκία, επαναλαμβάνω, η Τουρκία είναι αυτή η οποία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και χρησιμοποίησε τους μετανάστες σαν όπλο εκβιασμού της ΕΕ και της Ελλάδας. Δεν δικαιούται, λοιπόν, δια να ομιλεί, για να θυμίσουμε μία παλιά φράση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Προπαγάνδα Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας με «όχημα» τους μετανάστες


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ