Έγκλημα στην Αίγυπτο: Σεξουαλικά τα κίνητρα της δολοφονίας του Νίκου Κάτσικα – Η ομολογία του δράστη


«Κάναμε σεξ, δεν με πλήρωσε, τον σκότωσα και τον έκλεψα», υποστήριξε ο δράστης της δολοφονίας του Νίκου Κάτσικα.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα μέσα στο διαμέρισμα του στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τα αιγυπτιακά Μέσα, ο δράστης της δολοφονίας ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ένα έγκλημα σεξουαλικής φύσης.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (6/2) και όπως αποδείχθηκε λίγες ώρες αργότερα, δράστης του φονικού ήταν ένας διανομέας, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημά του στις Αρχές.
Δολοφονία Νίκου Κάτσικα: Τι κατέθεσε ο διανομέας

Σύμφωνα με το elrai.net, στην κατάθεσή του ο συλληφθείς αποκάλυψε ότι αντάλλαξε το τηλέφωνό του με τον δημοσιογράφο και λίγες ημέρες αργότερα ο τελευταίος τον κάλεσε στο διαμέρισμά του

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι όταν πήγε στο διαμέρισμα του Κάτσικα, εκείνος τον ρώτησε ποια είναι η οικονομική του κατάσταση. Όταν ο διανομέας απάντησε ότι είναι φτωχός, το θύμα φέρεται να του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά με χρηματικό αντάλλαγμα.

Σύμφωνα με την ομολογία του δράστη, συναίνεσε και έκανε δύο φορές σεξ, αλλά το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί. Τη δεύτερη φορά διαπληκτίστηκαν και ο διανομέας επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, τον χτύπησε, τον έριξε στο πάτωμα και τον μαχαίρωσε μέχρι που εξέπνευσε, αναφέρει το δημοσίευμα της «Ahram».

Στη συνέχεια άρπαξε 269 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και κάποια άλλα πράγματα του θύματος και διέφυγε, με τις αρχές να αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Εργαζόταν με πείσμα και πάθος με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ