Άμυλο πατάτας: Σε τι διαφέρει από το αλεύρι πατάτας και πώς να το χρησιμοποιήσετε


Το άμυλο πατάτας κερδίζει σε δημοτικότητα για την ευελιξία στη χρήση του στην κουζίνα. Ένα προϊόν με λεπτή υφή, που μοιάζει με σκόνη, το άμυλο πατάτας παράγεται με την εξαγωγή των φυσικών αμύλων που βρίσκονται στην πατάτα. Τα θετικά χαρακτηριστικά του αμύλου πατάτας είναι ότι είναι χωρίς γλουτένη, ουσιαστικά χωρίς γεύση και μπορεί να πήξει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εδώ, μοιραζόμαστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το βασικό προϊόν κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων μας τρόπων χρήσης στο σπίτι.

Είναι το άμυλο πατάτας το ίδιο με το αλεύρι πατάτας;

Το αλεύρι πατάτας δεν είναι το ίδιο με το άμυλο πατάτας. Το αλεύρι πατάτας παρασκευάζεται από τη σύνθλιψη μιας ολόκληρης αφυδατωμένης πατάτας σε σκόνη. Έχει διαφορετικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της έντονης γεύσης πατάτας και δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε αναλογία 1:1 με άμυλο πατάτας. Δεδομένου ότι η επισήμανση της συσκευασίας μπορεί μερικές φορές να προκαλεί σύγχυση, κοιτάξτε τη λίστα συστατικών για απαντήσεις: το αλεύρι πατάτας θα αναφέρει “ολόκληρες πατάτες”, ενώ το άμυλο θα αναφέρει απλώς “εκχύλισμα πατάτας” ή “φυτικό άμυλο”.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμυλο πατάτας ως πυκνωτικό

Χρησιμοποιώντας άμυλο πατάτας σε σούπες και σάλτσες θα τους δώσετε μια παχύρευστη υφή και μεταξένια αίσθηση στο στόμα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το άμυλο πατάτας με το άμυλο καλαμποκιού σε σχεδόν οποιαδήποτε συνταγή ως πυκνωτικό (για κάθε μια κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού, αντικαταστήστε δύο κουταλάκια του γλυκού άμυλο πατάτας).

Ενώ το άμυλο πατάτας μπορεί να μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν μπορεί να αντέξει την υψηλή θερμοκρασία για πολύ καιρό και θα διασπαστεί. Εάν συμβεί αυτό, το πιάτο σας θα αραιώσει ξανά στην αρχική του σύσταση, επομένως είναι καλύτερο να προσθέσετε άμυλο πατάτας προς το τέλος του μαγειρέματος. Αυτό το καθιστά μια θαυμάσια “γρήγορη λύση” για σάλτσες που μπορεί να χρειάζονται λίγη επιπλέον βοήθεια για να πήξουν την τελευταία στιγμή – και λιγότερο ιδανικό για σούπες ή σάλτσες που σιγοβράζουν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμυλο πατάτας στο ψήσιμο

Το άμυλο πατάτας είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε πολλές συνταγές ψησίματος χωρίς γλουτένη και είναι συχνά συστατικό σε αλεύρια χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις, επειδή παρέχει δομή και έχει συνδετικές ιδιότητες. Είναι κατάλληλο για μπισκότα, κέικ και πολλά άλλα. Η υπερβολική ποσότητα, ωστόσο, μπορεί να κάνει τα ψημένα παρασκευάσματά σας στεγνά, γι’ αυτό σας συνιστούμε να ακολουθήσετε κατά γράμμα μια αξιόπιστη συνταγή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ