Διαμαρτυρία από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας για το συμβάν στην Παναγία Σουμελά


Τη βαθιά ανησυχία της για τη διοργάνωση χορευτικής εκδήλωσης στον ιερό – για όλους τους Ορθοδόξους – χώρο της μονής της Παναγίας Σουμελά, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, που εκπροσωπεί, όπως αναφέρει, τα συμφέροντα των εκατό χιλιάδων ομογενών της Ρωσίας.

«Για εκατομμύρια πιστούς, αυτή η παλαιά μονή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιερά της ανατολικής Ορθοδοξίας, τόπος πνευματικής ενδυνάμωσης και προσευχής. Αυτός είναι ο ιστορικός προορισμός του μοναστηριού, που απέκτησε νέα ζωή πριν από δέκα και πλέον χρόνια, χάρη στην πρωτοβουλία για την διεξαγωγή εκεί, ετήσιας θείας λειτουργίας, η οποία υλοποιήθηκε μεταξύ άλλων και με άμεση συμμετοχή των Ελλήνων της Ρωσίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που διανέμεται μέσω των κοινωνικών δικτύων της Ομοσπονδίας.

Οι ομογενείς μας στη Ρωσία, χαιρετίζουν το γεγονός ότι, χάρη στην κατηγορηματική και σαφή αντίδραση της κοινωνίας, με καταδικαστικές δηλώσεις εκπροσώπων Εκκλησιών, αξιωματούχων και πολυάριθμα αρνητικά σχόλια στο Διαδίκτυο, τις προσπάθειες μεμονωμένων πολιτών και οργανώσεων, διατάχθηκε η διερεύνηση του συμβάντος στην Τουρκία.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας. εκφράζει την ελπίδα ότι οι τουρκικές Αρχές «θα βρουν άλλες προσεγγίσεις για τη μεταχείριση των ιερών ιστορικής χριστιανικής κληρονομιάς, οι οποίες δεν θα μειώνουν το μεγαλείο των αρχαίων μνημείων του παγκόσμιου πολιτισμού και δεν θα προσβάλλουν την ιστορική μνήμη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ