Σεξ συχνότητα: Όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο περισσότερο θέλετε


Έχετε ακούσει αυτή τη φράση: “Αν δεν το χρησιμοποιήσετε, το χάνετε”. Έχετε παρατηρήσει ότι η λέξη “αχόρταγος” ταιριάζει τόσο καλά με τη λέξη “επιθυμία”; Για πολλούς, η εξερεύνηση της σεξουαλικότητας είναι σαν αυτό το ρητό για την κατανάλωση κινέζικου φαγητού. “Μπορείς να έχεις ένα νόστιμο γεύμα και 20 λεπτά αργότερα να πεινάς ξανά”. Άλλωστε, αν δεν ανακατέψετε το δοχείο της σεξουαλικής σας ύπαρξης, μπορείτε να μείνετε σε λήθαργο όπως μια αρκούδα σε χειμερία νάρκη. Έχετε δει ποτέ μια αρκούδα σε χειμερία νάρκη αφού ξυπνήσει; Ακριβώς όπως η αρκούδα, μόλις ξυπνήσετε και αρχίσετε να τρέφεστε, η πείνα σας είναι ασυνήθιστη. Και αυτή η πείνα μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητική. Πώς διαχειριζόμαστε αυτή την πείνα; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο σεξ.

Λοιπόν, στην πραγματικότητα το να νιώθετε ότι η σεξουαλική αφύπνιση πρόσφατα μπορεί να είναι άβολη μερικές φορές. Μόλις αρχίσουμε να εξερευνούμε αυτό που επιθυμούμε, να καταλάβουμε πώς φαίνεται η επιθυμία και πώς να την προσεγγίσουμε, τα πράγματα μπορεί να ζεσταθούν. Αφού λιμοκτονήσουμε και μετά δοκιμάσουμε φαγητό για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μπορεί να είναι αρκετά συντριπτικό. Τα καλά νέα είναι ότι αν συνεχίσουμε να τρέφουμε τον εαυτό μας, η ζωή μας μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένη και να καταλήξουμε σε πολύ καλύτερο μέρος. Έρχεται κατά κύματα. Αυτή η ακόρεστη ανάγκη για περισσότερο είναι πάντα η ισχυρότερη μετά τον τερματισμό του αισθησιακού βαθύ ύπνου.

Και πάλι, το παρομοιάζω με επιζώντες της πείνας που για λίγο μετά τη διάσωσή τους μαζεύουν φαγητό ή δεν μπορούν να σταματήσουν να τρώνε. Τόσοι πολλοί από εμάς πεινάμε για αισθησιακή ευχαρίστηση και μια πλήρως υγιή ολοκληρωμένη ζωή. Μερικές φορές δεν ξέρουμε την πείνα μας μέχρι να ξεκινήσουμε το σώμα μας και να βγούμε από τη χειμερία νάρκη. Και τότε η γεύση του φαγητού είναι τόσο γλυκιά και το σώμα μας δεν μπορεί να χορτάσει γιατί περάσαμε πολύ χωρίς να το ταΐσουμε. Για εκείνους από εμάς που μόλις αρχίζουμε να ξυπνάμε ξανά σεξουαλικά: Παρατηρήστε την πείνα σας και όσο μπορείτε, τροφοδοτήστε τον εαυτό σας. Ίσως χρειάζεστε λίγο περισσότερο αυτή τη στιγμή, τότε αφήστε το σώμα σας να το έχει. Διαβεβαιώστε το σώμα σας ότι δεν θα το αφαιρέσετε ποτέ ξανά από τον εαυτό σας, ότι είναι διαθέσιμο.

Εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, εξερευνήστε με ένα εργαστήριο και αφεθείτε στον εαυτό σας. Αναζητήστε νέους τρόπους για να ταΐσετε και να εξερευνήσετε τη σεξουαλικότητά σας. Η ευχαρίστηση και η σεξουαλικότητα μπορούν να βρεθούν σε τόσα πολλά πράγματα. Χρησιμοποιήστε τη νέα σεξουαλική σας ενέργεια για να διοχετεύσετε τη δημιουργικότητά σας. Η ζωγραφική, η φωτογραφία, το μαγείρεμα, ο χορός και η γιόγκα είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να συνεχίσετε να εξερευνάτε και να χρησιμοποιείτε τη σχεδόν αναδυόμενη σεξουαλική σας ενέργεια. Το σεξ δεν είναι τελικό σημείο, είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που είμαστε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ