ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει αυθαιρεσίες διοικητών Νοσοκομείων


Αδιαφορία και παρεμβατικότητα προσάπτει σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις διοικητών Νοσοκομείων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Συγκεκριμένα στον διοικητή του Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” και του Νοσοκομείου Βόλου.

Στο νοσοκομείο του Βόλου, ο Διοικητής επιχείρησε “κρυφίως” όπως σχολιάζουν οι εργαζόμενοι, να ορίσει “εκλεκτό του εργαζόμενο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο ως εκπρόσωπο των εργαζομένων”.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία, δεν ανακοίνωσε προθεσμία εκλογικής διαδικασίας και κατάθεσης υποψηφιοτήτων. “Μεθόδευσε έτσι την διαδικασία ώστε να υπάρχει μόνο η υποψηφιότητα του εκλεκτού”, όπως λένε τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

“Τι φοβάται ο Διοικητής και θέλει να αποφεύγει τον κοινωνικό έλεγχο στα Διοικητικά Συμβούλια; Αντιδημοκρατική ενέργεια που μας θυμίζει εποχές μη δημοκρατικές. Ζητάμε άμεσα να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση του Διοικητή και να σταματήσουν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ κάθε μεθόδευση για αποκλεισμούς και πριμοδοτήσεις ημετέρων. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!!!”, σημειώνουν.

Σε περίπτωση που η Διοίκηση εμμείνει στις παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, η ΠΟΕΔΗΝ, όπως λένε τα μέλη της, “θα πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για να μην επιτρέψει τον εκφυλισμό των εκλογικών διαδικασιών και θα επιβάλλει την νομιμότητα με οποιαδήποτε τρόπο”.

Νοσοκομείο “Αγιος Σάββας”: Χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα οι τραυματιοφορείς

Στο νοσοκομείο “Αγιος Σάββας” εδώ και τρεις μήνες οι τραυματιοφορείς είναι χωρίς συσκευές ενδοεπικοινωνίας και για να κάνουν τη δουλειά τους κάνουν χρήση των προσωπικών τους κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με την καταγγελία.

Από 14/12/2021 οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν εγγράφως τη Διοίκηση, η οποία δεν φρόντισε να επιλύσει το πρόβλημα. Έτσι οι τραυματιοφορείς είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους προσωπικά κινητά για να ειδοποιούνται για τις διακομιδές των ασθενών. “Ανήκουστα πράγματα”, σχολιάζουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ.

Από Τετάρτη 16/02/2021 μάλιστα, οι τραυματιοφορείς έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα τηλέφωνά τους και να μη δέχονται κλήσεις για διακομιδές ασθενών, καλώντας τη Διοίκηση να μεριμνήσει για να επιλύσει το ζήτημα.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ