ΟΑΕΔ: Μέχρι Τετάρτη (16/2) οι αιτήσεις για τις θέσεις εργασιακών συμβούλων


ΟΑΕΔ – Όλες οι ειδήσεις: Παρατείνεται μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για 540 θέσεις εργασιακών συμβούλων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.

Η παράταση δίνεται, καθώς, λόγω εργασιών της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, οι ψηφιακές υπηρεσίες ήταν εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, στις 17:00, έως και την Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022, στις 18:00.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr), στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/proslepse-ergasiakon-sumboulon-ston-oaed. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Πρόσληψη εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι νέοι εργασιακοί σύμβουλοι θα ενταχθούν στο εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΑΕΔ και θα ενισχύσουν τις δράσεις του Οργανισμού για την προώθηση της απασχόλησης και την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας. Οι συμβάσεις θα έχουν οκτάμηνη διάρκεια, με δυνατότητα παράτασης, ενώ η κατανομή των θέσεων αφορά στο σύνολο της χώρας, αποσκοπώντας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς το εργατικό δυναμικό και τις επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, στις 23:59.

Οι υποψήφιοι εκτός από τον απαραίτητο τίτλο σπουδών πρέπει να διαθέτουν:

  • Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.
  • Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων για πρόσληψη καθορίζεται με βάση τα κριτήρια της εμπειρίας, του βαθμού βασικού τίτλου σπουδών και του χρόνου ανεργίας.

Υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με κωδικούς TAXISnet ακολουθώντας τη διαδρομή:

gov.gr→ Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Πρόσληψη εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ

ή απευθείας από το σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/proslepse-ergasiakon-sumboulon-ston-oaed

Η σειρά κατάταξης μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. εμπειρία (1 έως 60 μήνες),
  2. βαθμός βασικού τίτλου,
  3. χρόνος ανεργίας (6 μήνες τουλάχιστον συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας και άνω μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων).

Η εμπειρία λαμβάνεται υπόψη μετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο οι υποψήφιοι μετέχουν στη διαδικασία επιλογής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ