Οι γίγαντες της τεχνολογίας έχασαν 728 δισ. δολάρια μέσα σε έξι εβδομάδες


Οι μεγαλύτερες πτωτικές πιέσεις εμφανίζονται στη μετοχή της Apple, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι πωλήσεις των νέων iPhone θα επιβραδυνθούν.

Συνεχές είναι το σφυροκόπημα των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών της Wall Street που έχασαν μέσα σε έξι εβδομάδες χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Σαουδικής Αραβίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Business Insider οι εταιρείες που ανήκουν στη λεγόμενη ομάδα FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix και Google) έχασαν από τις 3 Οκτωβρίου – όπου η μετοχή της Apple εφθασε το υψηλό των 232 δολάρια- μέχρι και τη συνεδρίαση της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου περίπου 728 δισ. δολάρια. Την Δευτέρα οι μετοχές των εταιρειών FAANG υποχώρησαν κατά τουλάχιστον 20%, ενώ η πτώση συνεχίζεται και στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Οι μεγαλύτερες πτωτικές πιέσεις εμφανίζονται στη μετοχή της Apple, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι πωλήσεις των νέων iPhone θα επιβραδυνθούν. Πρόσφατα η Goldman Sachs μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Apple αναφέροντας ότι «πέρα από την αδύναμη ζήτηση για προϊόντα της Apple στην Κίνα… φαίνεται ότι η ισορροπία τιμής και χαρακτηριστικών του iPhone XR δεν είχε την καλύτερη υποδοχή από το κοινό». Στο μεταξύ η μετοχή της Facebook υποχωρεί σημαντικά λόγω των αντιδράσεων που προκαλεί ο χειρισμός της εμπλοκής ξένων δυνάμεων στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του Business Insider από τις 3 Οκτωβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου η κεφαλαιοποίηση της Apple έχει υποχωρήσει κατά 231,06 δισ. δολάρια, της Amazon κατά 220,67 δισ., της Google κατά 138,22 δισ. δολάρια, της Facebook κατά 89,95 δισ. και της Netflix κατά 48,11 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ