Χτένα νεφρίτη: Ποια είναι τα οφέλη αυτής της πρακτικής χτενίσματος;


Τα ρολά νεφρίτη αποτελούν βασικό προϊόν αυτοφροντίδας εδώ και χρόνια. Τώρα οι λάτρεις της ομορφιάς και της κινεζικής ιατρικής φέρνουν την πέτρα στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτή είναι η προτεινόμενη βάση για τη χτένα νεφρίτη, που χρησιμοποιείται με σκοπό να ενισχύσει δυνητικά την κυκλοφορία, την ανάπτυξη των μαλλιών και τη χαλάρωση, αν και αυτά δεν υποστηρίζονται από ποιοτικά επιστημονικά στοιχεία. Δείτε τι λένε μερικοί γνώστες των ειδικών σχετικά με το εάν η χτένα νεφρίτη προσφέρει αυτό που λέγεται και εάν είναι καλή ιδέα να το δοκιμάσετε.

Τι είναι οι χτένες νεφρίτη;

Η χτένα νεφρίτη σχετίζεται με το gua sha, το οποίο είναι μια αρχαία κινεζική ιατρική πρακτική που επικεντρώνεται στη χρήση ενός εργαλείου με λεία άκρη για να «απαλλάξει» το σώμα από τη φλεγμονή για να προωθήσει την κυκλοφορία και την επούλωση, σύμφωνα με την Cleveland Clinic. Το μασάζ Gua sha χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων στοχεύοντας τους μύες και τους τένοντες, λέει η Juli Kramer, ιδρύτρια του Radiant Shenti, ενός ολιστικού διαδικτυακού στούντιο υγείας και φυσικής κατάστασης που εδρεύει στο Englewood του Κολοράντο. Η χτένα νεφρίτη, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει τη χρήση μιας χτένας από νεφρίτη για τόνωση και μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, λέει ο Tom Ingegno, βελονιστής και ιδιοκτήτης του Charm City Integrative Health στη Βαλτιμόρη. Η σκέψη είναι ότι η χτένα νεφρίτη θα αυξήσει τη ροή του αίματος στην περιοχή και θα προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

“Η χρήση της οδοντωτής πλευράς στο τριχωτό της κεφαλής με λίγο περισσότερη πίεση διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής, θεωρητικά φέρνοντας φρέσκο ​​αίμα στην περιοχή”, λέει ο Ingegno. Ο νεφρίτης χρησιμοποιείται ειδικά επειδή είναι ένας από τους πιο σεβαστούς λίθους στην κινεζική και ανατολική ιατρική, λέει ο Kramer. “Ο νεφρίτης θεωρείται ότι προάγει την υγεία, τη μακροζωία και την ομορφιά”, λέει ο Ingegno. Δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης νεφρίτη για λόγους υγείας. Ακόμα κι έτσι, τα πιθανά οφέλη θα μπορούσαν να προέλθουν από την πράξη του χτενίσματος και όχι από τον ίδιο τον νεφρίτη. “Κάθε χτένισμα, είτε χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, μια ξύλινη χτένα ή μια πέτρινη χτένα, θα αυξήσει τη ροή του αίματος”, λέει ο Kramer.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ