Τα φτερά… της μόδας!


Χάρη σε πολλούς οίκους και σχεδιαστές, ρούχα και αξεσουάρ ακόμη και κοσμήματα… απέκτησαν φτερά! Και το εννοούμε στην κυριολεξία, αφού η μόδα για τον χειμώνα του 2019 στολίστηκε με «φτερωτές» λεπτομέρειες και μας καλεί… να πετάξουμε μαζί της!

Φτερά μεγάλα ή διακριτικά, χρωματιστά ή σε μονοχρωμίες είναι παντού αυτή τη σεζόν, από την Prada και τον Saint Laurent μέχρι τον Christopher Kane και τη Chanel. Η έμπνευση είναι διάχυτη και όχι τυχαία! Αφού το στόλισμα σε ρούχα, τσάντες και παπούτσια τα κάνει «πλουμιστά», παιχνιδιάρικα και πολυτελή, ενώ προσθέτει ένα άγγιγμα glamour στην καθημερινότητα. Κι ας μην ξεχνάμε, ότι ανάλογα με το στιλ τους, τα φτερά μπορεί να είναι και σούπερ σέξι!

Τα είδαμε να στολίζουν φορέματα σαν «χνούδι» ή αντίθετα να στολίζουν ολόκληρες φούστες ή σακάκια. Μπορεί να παίρνουν θεατρικές διαστάσεις… ιδιαίτερα σε δημιουργίες Υψηλής Ραπτικής ή να αστράφτουν ως λευκά φτερά πάνω σε μαύρα ρούχα.

Χρησιμοποιούνται σε τσάντες αλλά και για να δώσουν μία ακόμη ενδιαφέρουσα νότα στα παπούτσια μας και από εκεί να φορεθούν στο κεφάλι με κορδέλες ή σε κοσμήματα, όπως σκουλαρίκια.

Τα φτερά έκαναν εντυπωσιακή την παρουσία τους στις πασαρέλες της Υψηλής Ραπτικής για το φθινόπωρο 2018-χειμώνας 2019 σε απίστευτα πλούσιες υφές, χρώματα και παραλλαγές, όπως στους οίκους Dior, Valentino, Givenchy, Balenciaga και Chanel με την κομψότητα και την πολυτέλεια να έχουν τον πρώτο λόγο.

Η μεγάλη ποικιλία της χρωματικής παλέτας αλλά και των πολλών εκδοχών αυτής της σεζόν, καθιστά εύκολη την εύρεση της ιδανικής επιλογής που ταιριάζει στο προσωπικό μας στιλ.

Από την απαλότητα των ρομαντικών παστέλ μέχρι τις έντονες αποχρώσεις ή τον αριστοκρατικό συνδυασμό του λευκού με το μαύρο ή η έμπνευση είναι παντού και εξαρτάται από τη δημιουργικότητά σας να τα αναμείξετε και να τα προσαρμόσετε στο δικό σας ύφος.

Επιλέξτε για παράδειγμα να φορέσετε ένα απλό μαύρο φόρεμα με λευκά πούπουλα, συνδυάστε ένα ανδρόγυνο στιλ, π.χ. ένα απλό κοστούμι που θα φορέσετε με ένα top στολισμένο με φτερά ή ακόμη ένα τζιν, λευκό T-shirt και ένα εντυπωσιακό πανωφόρι με φτερά!

Αντίστοιχα, μπορείτε να υιοθετήσετε την τάση πιο… διακριτικά, με την προσθήκη στην γκαρνταρόμπα σας μίας τσάντας με φτερά ή πάλι ένα ζευγάρι παπούτσια που θα κάνουν τη διαφορά στην εμφάνισή σας με ένα αντίστοιχο φόρεμα ή μακριά φούστα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ