Linda Evangelista: Το Supermodel εγείρει συναγερμό για παράδοξο της Κρυογλυπτικής


Linda Evangelista: Ένα από τα πιο δημοφιλή supermodel της δεκαετίας του 1990, η Linda Evangelista, κατέθεσε πρόσφατα μήνυση τον περασμένο Σεπτέμβριο για αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων κατά της μητρικής εταιρείας της Κρυογλυπτικής CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics Inc., επειδή «παραμορφώθηκε βάναυσα», μετά από επτά συνεδρίες της διαδικασίας από τον Αύγουστο 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του People.

“Μου άρεσε να είμαι στην πασαρέλα. Τώρα φοβάμαι να συναντήσω κάποιον που ξέρω”, είπε πρόσφατα στο People ενώ δάκρυζε. “Δεν μπορώ να ζήσω πια έτσι, κρυμμένη και με ντροπή. Απλώς δεν μπορούσα να ζήσω άλλο σε αυτόν τον πόνο. Είμαι πρόθυμη να μιλήσω επιτέλους”. Η Evangelista είπε ότι δεν ενημερώθηκε για τη σπάνια επιπλοκή πριν υποβληθεί στη διαδικασία

Το CoolSculpting είναι “αδειοδοτημένο από το FDA για τη θεραπεία των ορατών εξογκωμάτων λίπους σε περιοχές κάτω από το πηγούνι και κάτω από τη γραμμή της γνάθου, στον μηρό, στην κοιλιά και πλευρά, μαζί με λίπος στο σουτιέν, λίπος στην πλάτη, κάτω από τους γλουτούς ( γνωστό και ως ρολό μπανάνας) και στο άνω μέρος του βραχίονα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Εγκρίθηκε για χρήση το 2010, η θεραπεία διασπά τα λιποκύτταρα μέσω της κρυολιπόλυσης, η οποία είναι εμπνευσμένη από τον τρόπο με τον οποίο τα κρυοπαγήματα επηρεάζουν τους ανθρώπους ψύχοντας το λίπος κάτω από το μηδέν για να μειώσει τις εναποθέσεις λίπους κατά περίπου 25%. Γίνεται με μεμονωμένες συνεδρίες θεραπείας 40-60 λεπτών, με τους ασθενείς να βλέπουν αποτελέσματα γενικά λίγες εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με το Healthline.

Αλλά μέσα σε τρεις μήνες μετά τις θεραπείες της, άρχισε να παρατηρεί κάτι περίεργο: στις περιοχές του σώματος όπου περίμενε ότι θα συρρικνωθούν από τις θεραπείες, στην πραγματικότητα μεγάλωναν, τελικά σκληρύνονταν και στη συνέχεια μούδιαζαν, σύμφωνα με την έκθεση. «Προσπάθησα να το φτιάξω μόνη μου, νομίζοντας ότι έκανα κάτι λάθος», είπε η Evangelista. Προσπάθησε λοιπόν να κάνει δίαιτα και να ασκείται, φτάνοντας τελικά στο σημείο να μην τρώει πραγματικά, αλλά όταν τα πράγματα επιδεινώθηκαν, πήγε στον γιατρό της τον Ιούνιο του 2016, ο οποίος της διέγνωσε παράδοξη υπερπλασία λίπους ή ΠΥΛ.

Η Healthline σημείωσε την παράδοξη υπερπλασία λίπους ΠΥΛ που είναι μια σπάνια επιπλοκή της διαδικασίας που εμφανίζεται σε λιγότερο από το 1% των ασθενών όπου η περιοχή που στοχεύει η θεραπεία στην πραγματικότητα μεγαλώνει και γίνεται πιο σφριγηλή αντί να συρρικνώνεται.

Η Evangelista είπε ότι δεν ενημερώθηκε για τη σπάνια επιπλοκή πριν υποβληθεί στη διαδικασία.

«Η παράδοξη υπερπλασία λίπους ΠΥΛ όχι μόνο κατέστρεψε τα προς το ζην μου, αλλά με έστειλε σε έναν κύκλο βαθιάς κατάθλιψης, βαθιάς θλίψης και στα πιο χαμηλά βάθη απέχθειας για τον εαυτό μου», πρόσθεσε η Evangelista.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της CoolSculpting είπε ότι η θεραπεία «έχει μελετηθεί καλά με περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και περισσότερες από 11 εκατομμύρια θεραπείες που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως».

Οι παρενέργειες όπως η παράδοξη υπερπλασία λίπους ΠΥΛ «συνεχίζουν να είναι καλά τεκμηριωμένες στις πληροφορίες του CoolSculpting για ασθενείς και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Healthline σημείωσε ότι η επιπλοκή συχνά μπορεί να αντιμετωπιστεί με περαιτέρω λιποαναρρόφηση με τον κατασκευαστή να πληρώνει συχνά για τη θεραπεία, αλλά η Evangelista ισχυρίστηκε ότι παρόλο που η εταιρεία προσφέρθηκε να πληρώσει για τη διορθωτική διαδικασία λιποαναρρόφησης, έπρεπε να υπογράψει μια συμφωνία εμπιστευτικότητας την τελευταία στιγμή.

Έτσι, αρνήθηκε και αντ’ αυτού πλήρωσε η ίδια για την πρώτη από τις δύο διορθωτικές επεμβάσεις τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με το People.

Χρειάστηκε να φορέσει εξοπλισμό συμπίεσης για οκτώ εβδομάδες μετά την επέμβαση για να μην επιστρέψει η παράδοξη υπερπλασία λίπους ΠΥΛ, αλλά όταν έγινε, έκανε άλλη μια λιποαναρρόφηση τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με την αναφορά.

Η Evangelista παρουσιάστηκε στον κόσμο πριν από 30 χρόνια με την πεμπτουσία της Sophia Loren και την ενστικτώδη κατανόηση της φωτογραφίας, κοσμώντας πάνω από 700 εξώφυλλα περιοδικών και υπηρετώντας ως μούσα σε εικονίδια μόδας, σύμφωνα με το People.

«Κανένα μοντέλο δεν ήταν πιο σούπερ από τη Λίντα», είπε στο People η Άννα Γουίντουρ, αρχισυντάκτρια της Vogue.

Η μήνυση της Evangelista, ωστόσο, αναφέρει ότι υπέστη «σοβαρές και μόνιμες σωματικές βλάβες και παραμόρφωση», που της προκάλεσαν όχι μόνο σωματικό πόνο και ταλαιπωρία, αλλά επηρέασαν και την ψυχική της υγεία, οδηγώντας την να χάσει την καριέρα της ως supermodel εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο η διαδικασία της άλλαξε την εμφάνιση.

“Με αυτή τη μήνυση, προχωράω για να απαλλαγώ από την ντροπή μου και να δημοσιοποιήσω την ιστορία μου.

Είμαι τόσο κουρασμένη να ζω με αυτόν τον τρόπο. Θα ήθελα να βγω από την πόρτα μου με το κεφάλι ψηλά, παρόλο που δεν μοιάζω με τον εαυτό μου πια», είπε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ