Χονγκ Κονγκ Covid: Έκρηξη κρουσμάτων με περισσότερες από 6.000 νέες νοσήσεις


Το Χονγκ Κονγκ ανέφερε 15 θανάτους από κορωνοϊό και περισσότερα από 6.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα για δεύτερη μέρα σε μια αύξηση που ο ηγέτης της κινεζικής επικράτειας λέει ότι τα συντριπτικά νοσοκομεία του. Επίσης σήμερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να βάλει κατασκευαστικά συνεργεία από την ηπειρωτική Κίνα να κατασκευάσουν μονάδες απομόνωσης με 10.000 κρεβάτια, αφού ο συνωστισμός στα νοσοκομεία ανάγκασε τους ασθενείς να περιμένουν σε εξωτερικούς χώρους το κρύο του χειμώνα. Υπήρχαν 6.063 επιβεβαιωμένα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο της επικράτειας σε 46.763. Αυτό ήταν ελαφρώς κάτω από τις 6.116 της Πέμπτης, αλλά ένα από τα υψηλότερα ημερήσια σύνολα του Χονγκ Κονγκ.

Ποιοι περιορισμοί ισχύουν στο Χονγκ Κονγκ;

Το Χονγκ Κονγκ έχει αυστηροποιήσει τους ταξιδιωτικούς και επιχειρηματικούς ελέγχους καθώς προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση. Την Παρασκευή, η διευθύνουσα σύμβουλος Κάρι Λαμ δήλωσε ότι οι εκλογές για τη θέση της θα αναβληθούν κατά έξι εβδομάδες έως τις 8 Μαΐου λόγω κινδύνων για τη δημόσια υγεία. Η Λαμ είπε τη Δευτέρα ότι τα νοσοκομεία της περιοχής ήταν κατακλυσμένα. Η κυβέρνηση είπε ότι οι νέες μονάδες απομόνωσης και θεραπείας θα κατασκευαστούν στις περιοχές Penny’s Bay και Kai Tak. Τα πληρώματα της ηπειρωτικής Κίνας έχουν εμπειρία στην κατασκευή νοσοκομείων γρήγορα, αφού δύο εγκαταστάσεις με 1.500 και 1.000 κλίνες κατασκευάστηκαν στη Γουχάν, το κέντρο της επιδημίας, σε 10 ημέρες στις αρχές του 2020.

Επίσης, μετέτρεψαν άλλα 16 κτίρια σε νοσοκομεία απομόνωσης. Η Λαμ είπε ότι η κυβέρνησή της θα χρησιμοποιήσει επίσης δωμάτια ξενοδοχείων, αθλητικές εγκαταστάσεις και νεόδμητες δημόσιες κατοικίες για να φιλοξενήσει ασθενείς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Νοσοκομειακής Αρχής, Τόνι Κο, ζήτησε συγγνώμη σε ραδιοφωνική εκπομπή το Σάββατο, αφού οι ασθενείς αναγκάστηκαν να περιμένουν σε εξωτερικούς χώρους. Είπε ότι οι περισσότεροι είχαν μεταφερθεί σε εσωτερικούς ή σε άλλες εγκαταστάσεις.

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 7,5 μυρια,15 θανατοι[σε 132 φορες μεγαλυτερη πυκνοτηταπληθους ανα τ.μ.]Περιπου τα ιδια,οπως θα ελεγε και ο πολυ μπουκωμενος Μαγιορκινης.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ