Βασίλισσα Ελισάβετ: Θετική στον κορωνοϊό η Βρετανίδα μονάρχης


Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας βρέθηκε θετική στην Covid-19, ανέφεραν μόλις σε ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η βασιλομήτωρ, 95 ετών, “βιώνει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, αλλά αναμένει να συνεχίσει τις ελαφριές υποχρεώσεις στο Windsor την ερχόμενη εβδομάδα”, ανέφερε η δήλωση, σύμφωνα με την British Press Association. “Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες”. Η ανακοίνωση ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο των 70 ετών στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου.

Η αρχηγός του κράτους αρρώστησε αφού επιβεβαιώθηκε ότι είχε άμεση επαφή με τον μεγαλύτερο γιο και κληρονόμο της, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, την εβδομάδα που είχε την ασθένεια. Η ανακοίνωση σοκ έγινε λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η μακροβιότερη μονάρχης του έθνους έφτασε στο ιστορικό Πλατινένιο Ιωβηλαίο της 70 ετών στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: “Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαιώνουν ότι η Βασίλισσα βρέθηκε σήμερα θετική στην Covid. Η Μεγαλειότητά της αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά αναμένει να συνεχίσει τις ελαφριές υποχρεώσεις στο Windsor την ερχόμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθεί όλες τις κατάλληλες οδηγίες”.

Η ανησυχία σε ολόκληρο το έθνος θα είναι σε κορυφαία επίπεδα για τη Βασίλισσα, δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας της και του φόβου για την υγεία της τους τελευταίους μήνες και της δημοτικότητάς της σε μια χώρα όπου πολλοί δεν γνώριζαν άλλο μονάρχη στο θρόνο. Το Royal House έχει τους δικούς του βασιλικούς γιατρούς και οι γιατροί της βασίλισσας θα είναι σε ετοιμότητα για να φροντίσουν και να παρακολουθούν τον αρχηγό του κράτους, με τον καθηγητή Sir Huw Thomas, επικεφαλής του ιατρικού νοικοκυριού και γιατρό της βασίλισσας, να αναμένεται να είναι υπεύθυνος. Η μονάρχης πραγματοποίησε την πρώτη της μεγάλη δημόσια αρραβώνα για περισσότερους από τρεις μήνες το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, την παραμονή του Ιωβηλαίου της.

Συνάντησε φιλανθρωπικούς εργάτες στο Sandringham House, έκοψε μια εορταστική τούρτα και χρησιμοποίησε ένα μπαστούνι για να ξεκουραστεί. Η βασίλισσα θεωρείται ότι έχει τριπλό εμβολιαστεί, αλλά είχε εντολή γιατρών να ξεκουραστεί από τα μέσα Οκτωβρίου, αφού ακύρωσε μια σειρά από αρραβώνες και πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο κάνοντας προκαταρκτικές εξετάσεις. Πιστεύεται ότι πέρασε χρόνο με τον Τσαρλς την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, όταν φιλοξένησε μια επίσκεψη στο σπίτι της στο Κάστρο του Ουίνδσορ, και λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε θετικός στην Covid, αλλά ανάρρωσε γρήγορα σε πλήρη υγεία. Η Δούκισσα της Κορνουάλης βρέθηκε επίσης θετική στην Covid, με τον Clarence House να επιβεβαιώνει τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ότι η δούκισσα ήταν απομονωμένη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ