Θάνος Πλεύρης: Ο κορωνοϊός μόνο αρνητικά μας έχει εκπλήξει μέχρι τώρα


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για την χαλάρωση των μέτρων που έχει τεθεί σε εφαρμογή ήδη από το Σάββατο. Άφησε ενδεχόμενο ίσως για τον Μάρτιο να αρθούν τα μέτρα ακόμη και για τους ανεμβολίαστους, αν και για τους υγειονομικούς θα ισχύσει η παράταση της αναστολής και προσωπική εισήγηση του Υπουργού είναι να γίνει τυπικό προσόν ο εμβολιασμός.

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης

Ο κ. Θάνος Πλεύρης ανέφερε τα εξής: “Αυτή τη στιγμή έχουμε μια μετάλλαξη που είναι επικίνδυνη, αλλά όχι με τη νοσηρότητα που είχαμε βιώσει μέχρι τώρα. Με την αύξηση του εμβολιασμού, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι για το επόμενο εξάμηνο φαίνεται πως στην Ευρώπη θα είναι μια καλύτερη κατάσταση, πολύ κοντά στην κανονικότητα. Ενδεχομένως ο κορωνοϊός από το φθινόπωρο ενδέχεται να επανέλθει με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων για τους ανεμβολίαστους.”  

Για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ήταν κάθετος ότι δεν επιστρέφουν. Ή θα είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός και άρα θα πρέπει να απολυθούν ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο διαρκεί η αναστολή. Επανεξετάζονται συνολικά οι σχέσεις εργασίας για το ιατρικό προσωπικό, έτσι ώστε να αρθεί το ασυμβίβαστο των ιατρών. Ίσως η μορφή του part time είναι μια λύση για τους ιδιώτες ιατρούς, κάνοντας συμβάσεις με τα δημόσια νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ