Γαλλία: «Παρανοϊκοί» οι προβληματισμοί του Πούτιν – «Δεν τήρησε τον λόγο που έδωσε» στον Μακρόν


Ουκρανία – Όλες οι ειδήσεις: Η Γαλλία βλέπει «ιδεολογική παρεκτροπή» στην «παρανοϊκή ομιλία» του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται σε «κάποιου είδους ιδεολογική παρεκτροπή» και στην ομιλία του τη Δευτέρα ανέμιξε «δύσκαμπτους» και «παρανοϊκούς» προβληματισμούς.

Αυτό έκρινε το Ελιζέ, αντιδρώντας στο διάγγελμα με το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε την ανεξαρτησία περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «έκανε την ξεκάθαρη επιλογή να αθετήσει τις δεσμεύσεις του», «δεν τήρησε τον λόγο που έδωσε» στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τόνισαν οι υπηρεσίες του τελευταίου, χωρίς να αποκλείουν νέες ρωσικές «στρατιωτικές ενέργειες».

Η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις σε ρωσικά νομικά και φυσικά πρόσωπα

Στο μεταξύ, η γαλλική προεδρία διεμήνυσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κυρώσεις σε βάρος ρωσικών νομικών και φυσικών προσώπων, που θα είναι «αναλογικές», μετά τις ανακοινώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανατολική Ουκρανία.

«Ο κατάλογος βρίσκεται υπό κατάρτιση, θα βάλουμε στο στόχαστρο έναν ορισμένο αριθμό δραστηριοτήτων στο Ντονμπάς που συνδέονται άμεσα με τα ρωσικά συμφέροντα και θα προσαρμοστούμε στις εξελίξεις της επικαιρότητας», ανακοίνωσε το Παρίσι, διευκρινίζοντας ότι οι κυρώσεις των Βρυξελλών θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ