Στους δρόμους οι υγειονομικοί: Πανελλαδική απεργία αύριο και «ραντεβού» στο Μαξίμου – Τι διεκδικούν


Πανελλαδική πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση έχει εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη η ΠΟΕΔΗΝ. Η κινητοποίηση περιλαμβάνει 24ΩΡΗ απεργία για την περιφέρεια, 7ωρη στάση εργασίας για την Αττική 8πμ – 15μμ και πανελλική συγκέντρωση στις 8:30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλης και πορεία προς Μαξίμου, Βουλή, Γ.Λ.Κ., υπουργείο Υγείας.

Οι υγειονομικοί «γιορτάζουν» τα 2 χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος covid στη χώρα μας (26/02) . σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, «ο απολογισμός θλιβερός. Τον πρώτο χρόνο χάθηκαν 6.500 άνθρωποι και το δεύτερο χρόνο παρ’ ότι υπήρχαν οι εμβολιασμοί, μακρύς χρόνος να οργανωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας χάθηκαν 19.000 άνθρωποι. Από τις ΜΕΘ εξήλθαν μόνο 4.200 ασθενείς και πλέον των 18.000 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Όλοι κατά βάση οι σοβαρά ασθενείς θα πρέπει να δίνουν τη μάχη για τη ζωή εντός ΜΕΘ και όχι να γίνεται επιλογή ασθενών».

Με αυτά τα δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα – αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ – αναδεικνύονται οι παθογένειες του ΕΣΥ σε Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Περίθαλψη:

Τα νοσοκομεία διαθέτουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό και υποδομές. Σε πολλά δεν υπάρχει επαρκή οξυγόνο. Δεν σηκώνουν τα δίκτυα λόγω αυξημένων αναγκών.

Το προσωπικό γονάτισε από την κούραση. Δύο νοσηλευτές για 40 ασθενείς με κορωνοϊό. Δεν υπάρχουν πνευμονολόγοι, παθολόγοι και τα περιστατικά κορωνοιού τα φροντίζουν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (αλλεργιολόγοι, οφθαλμίατροι κλπ). Σε σχέση με πέρυσι είμαστε 10.000 λιγότεροι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων είναι 1 δις ευρώ και οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας 5%.

Η ιχνηλάτηση αφέθηκε στην τύχη και στις τσέπες των πολιτών. Τα τεστ κορωνοιού δεν συνταγογραφούνται, δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν χορηγούνται δωρεάν. Είναι σε διατίμηση 47 ευρώ όταν η τιμή που αγοράζουν τα νοσοκομεία είναι λιγότερη των 18ευρώ.

Οι πρωτοβάθμιες μονάδες στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, υποδομών και υλικών. Αποψιλώθηκαν από προσωπικό για να καλύπτουν ανάγκες των νοσοκομείων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ