Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί τους Ευρωπαίους – «Θα πληρώνετε 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα αερίου»


Ουκρανία: Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα εκτιναχθούν μετά το «πάγωμα» του αγωγού Nord Stream 2.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από πλευράς Ρωσίας, προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη. Ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας, η απόφαση για «πάγωμα» του αγωγού Nord Stream 2 φέρνει συνέπειες και στην «τσέπη» των πολιτών. Αυτό υποστήριξε και ο πρώην πρωθυπουργός, και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο κ. Μεντβέντεφ, υπογράμμισε πως οι Ευρωπαίοι θα καλούνται πλέον να πληρώνουν 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Μάλιστα, έκανε ειρωνικές αναφορές λέγοντας μεταξύ άλλων «καλωσήλθατε σε έναν νέο κόσμο»!

«Ο Γερμανός καγλελάριος Όλαφ Σολτς έδωσε οδηγία να σταματήσει η πιστοποιήση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Ωραία. Καλωσήρθατε σε έναν νέο κόσμο, όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν σύντομα 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ