Σεξουαλική παρενόχληση γυναίκες: Αυξημένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και υψηλής αρτηριακής πίεσης


Η σεξουαλική επίθεση και η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας μπορεί να αυξήσουν τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο των γυναικών για υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, οι οποίες είναι ο κύριος δολοφόνος των γυναικών στις ΗΠΑ, που ευθύνεται για έναν στους τρεις θανάτους. Αν και η σεξουαλική βία ή η παρενόχληση δεν αναγνωρίζονται ως παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο έλεγχος για αυτές θα μπορούσε να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς των γυναικών. “Η μείωση της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών, η οποία είναι σημαντική από μόνη της, μπορεί επίσης να προσφέρει μια στρατηγική για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας των γυναικών κατά τη διάρκεια της ζωής τους”, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Rebecca Lawn, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Harvard T.H. Chan School of Public Health στη Βοστώνη.

Λεπτομέρειες για την μελέτη

Η ομάδα της διεξήγαγε μια επταετή παρακολούθηση (2008 έως 2015) σε περισσότερες από 33.000 γυναίκες (μέση ηλικία 53 ετών) σε μια συνεχιζόμενη μελέτη υγείας στις ΗΠΑ. Στην αρχή, καμία δεν είχε ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αλλά περίπου μία στις πέντε είχε αναπτύξει υψηλή αρτηριακή πίεση μέχρι το τέλος της παρακολούθησης. Τα ευρήματα έδειξαν επίσης ότι, στη διάρκεια της ζωής τους, το 23% των γυναικών είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής επίθεσης. Το 12% είχε βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας. και το 6% είχε βιώσει και τα δύο. Σε σύγκριση με εκείνες που δεν είχαν ιστορικό σεξουαλικής επίθεσης ή παρενόχλησης, ο κίνδυνος υπέρτασης ήταν 21% υψηλότερος μεταξύ των γυναικών που είχαν βιώσει και τα δύο. 15% υψηλότερα μεταξύ εκείνων που υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας. και 11% υψηλότερα μεταξύ των θυμάτων σεξουαλικής επίθεσης.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στις 22 Φεβρουαρίου στο Journal of the American Heart Association. “Γνωρίζουμε ότι οι εμπειρίες σεξουαλικής βίας με τη μορφή σεξουαλικής επίθεσης και σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας είναι συχνές και ότι οι γυναίκες είναι δυσανάλογα θύματα τέτοιας βίας, με 13% έως 44% των γυναικών να αναφέρουν σεξουαλική επίθεση και έως και 80% των γυναικών να αναφέρουν σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας”, δήλωσε ο Lawn σε δελτίο ειδήσεων σε περιοδικό. “Ωστόσο, η έκθεση στη σεξουαλική βία δεν αναγνωρίζεται ευρέως ως παράγοντας που συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών”.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης μεταξύ των γυναικών που είχαν ιστορικό άλλου τύπου τραύματος και όχι σεξουαλικής βίας. Αυτό υποδηλώνει ότι ο αυξημένος κίνδυνος υπέρτασης δεν φαίνεται να σχετίζεται με όλη την έκθεση σε τραύματα, πρόσθεσε. “Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι ο έλεγχος για ένα ευρύτερο φάσμα εμπειριών σεξουαλικής βίας στη συνήθη υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, καθώς και της λεκτικής παρενόχλησης ή επίθεσης, καθώς και η επίγνωση και η θεραπεία πιθανών συνεπειών στην καρδιαγγειακή υγεία μπορεί να είναι επωφελής για τις γυναίκες. μακροπρόθεσμη υγεία”, είπε ο Lawn.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ