Αθλητισμός: 2 ασκήσεις χαμηλού αντίκτυπου για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης [vid]


Eίτε θέλετε να αποκτήσετε φόρμα, να βελτιώσετε το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης ή απλά να απολαύσετε τα πολλά οφέλη της προπόνησης, η άσκηση χαμηλής έντασης μπορεί να είναι ιδανική για εσάς. Η άσκηση χαμηλής έντασης ή αντίκτυπου είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που δεν μπορούν να ανεχθούν την άσκηση υψηλής πρόσκρουσης ή που αναζητούν έναν ήπιο τρόπο να ασκηθούν χωρίς να ασκούν υπερβολική πίεση στους μύες, τους τένοντες και τις αρθρώσεις τους.

Τι είναι η άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης;

Η άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης είναι ασκήσεις κατά τις οποίες το σώμα σας ασκείτε με πολύ μικρή ή καθόλου επίδραση στις αρθρώσεις σας. Η μέτριας έντασης άσκηση μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα, ενώ παράλληλα σας παρέχει μια εξαιρετική προπόνηση. Ενώ ασκείστε, ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται και αποκομίζετε καρδιαγγειακά οφέλη. Οι μύες και οι αρθρώσεις σας μπορούν επίσης να προκληθούν ήπια, βελτιώνοντας τη δύναμη και την κινητικότητά τους. Και αν τραυματιστείτε ή έχετε μια πάθηση που απαιτεί να προστατεύσετε τις αρθρώσεις και τους τένοντες σας, η άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης μπορεί να σας κρατήσει σε κίνηση καθώς αναρρώνετε.

Οφέλη

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την άσκηση χαμηλής έντασης. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Εύκολη για την εκκίνηση για αρχάριους
  • Μειωμένος κίνδυνος τραυματισμού των αρθρώσεων και των τενόντων
  • Βελτιωμένη ισορροπία και κινητικότητα
  • Λιγότερος χρόνος αποκατάστασης μετά την άσκηση
  • Ιδανική για καύση λίπους
  • Μπορεί να εκτελεστεί μετά από τραυματισμό για να διατηρηθεί το επίπεδο φυσικής κατάστασης καθώς θεραπεύεστε
  • Εύκολη για τους περισσότερους ανθρώπους

2 τύποι ασκήσεων χαμηλής πρόσκρουσης

  • Το περπάτημα

Η διαφορά μεταξύ περπατήματος και τρεξίματος είναι ότι δεν υπάρχει φάση άλματος κατά το περπάτημα—τουλάχιστον το ένα πόδι είναι πάντα σε επαφή με το έδαφος ενώ περπατάτε. Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση στην οποία υπάρχει ελάχιστος αντίκτυπος, προστατεύοντας τις αρθρώσεις σας από τον κίνδυνο υπερβολικής πίεσης και τραυματισμού. Το περπάτημα μπορεί να είναι μια εξαιρετική προπόνηση, βελτιώνοντας την αντοχή και την αερόβια ικανότητά σας και συμβάλει στην καύση θερμίδων.

  • Κολύμπι

Η κολύμβηση όχι μόνο έχει χαμηλό αντίκτυπο, αλλά και πολλά οφέλη για το σώμα. Το σώμα σας δεν έρχεται σε επαφή με καμία σκληρή επιφάνεια ενώ κολυμπάτε και καθώς γλιστράτε μέσα στο νερό. Και ενώ η κολύμβηση μπορεί να είναι εύκολη, είναι μια εξαιρετική προπόνηση για τη βελτίωση της δύναμης του πυρήνα και της καρδιοαναπνευστικής αντοχής (δύναμη καρδιάς και πνευμόνων). Εάν είχατε τραυματισμό στα κάτω άκρα ή έχετε σοβαρή αρθρίτιδα, απλά το περπάτημα σε μια πισίνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την πίεση στις αρθρώσεις σας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ