Ψάκι: Ο Πούτιν αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στην στρατηγική του


Αναπόφευκτη μοιάζει πλέον η σύρραξη αφού αμείωτη παραμένει η ένταση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα – Ο Πούτιν αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στην στρατηγική του ανάφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι

Η κα Ψάκι, ανέφερε σε δηλώσει της ότι αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο πιστεύουν ότι ο Ρώσος ηγέτης εξεπλάγη από τον όγκο πληροφοριών που έχουν συγκεντρώσει οι ΗΠΑ για την επικείμενη επίθεση στην Ουκρανία.

«Οι υπηρεσίες έχουν καλές πληροφορίες που αφορούν τις κινήσεις του Ρώσου Προέδρου», ανέφερε. Αξιωματούχοι έχουν πληροφορηθεί ότι ο Πούτιν δεν περίμενε ότι η παγκόσμια κοινότητα θα είχε ένα τόσο κοινό μέτωπο εναντίον του.

«Εκτίμηση μας είναι ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν αυτοσχεδιάζει και προσαρμόζεται για το πως θα εκτελέσει τις επιθετικές του ενέργειες», ανέφερε η ίδια τονίζοντας πως έκανε αλλαγές στη στρατηγική του λόγω των πληροφοριών που έδιναν οι Αμερικανοί και τον αφορούσαν.

Την ίδια ώρα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Στη συνέχεια σε ανάρτησή του στο twitter ο Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ βρίσκονται μαζί καταδικάζοντας σθεναρά την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Είμαστε ενωμένοι – η Ρωσία θα πληρώσει ακόμη υψηλότερο τίμημα για οποιαδήποτε περαιτέρω εισβολή στην Ουκρανία».

Δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό καθ’ οδόν προς το Ντονέτσκ
Δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό χωρίς αναγνωρίσιμα διακριτικά κατευθύνονται προς το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την πλευρά των ρωσικών συνόρων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρία δημοσιογράφου που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα τανκς και ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ το δεύτερο φορτηγά και βυτιοφόρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν άμεσα. Παράλληλα η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ