Ουκρανία: Νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα διεξαγάγει νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση για την κρίση στην Ουκρανία, τη δεύτερη σε τρεις ημέρες, «λόγω των στρατιωτικών εξελίξεων» επί του πεδίου, ενημέρωσαν διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση, που ζητήθηκε το αργά το βράδυ της Τετάρτης από το Κίεβο, κάτι που υιοθετήθηκε από δυτικά κράτη – μέλη του ΣΑ, προγραμματίζεται να αρχίσει στις 21:30 (ώρα Νέας Υόρκης – 04:30 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Στην επιστολή του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ, ο Σεργκίι Κίσλιτσια, υπογραμμίζει την «άμεση απειλή ρωσικής επίθεσης» και υπενθυμίζει ότι οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ζήτησαν χθες «στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία».

Ο διπλωμάτης ζητεί η Ουκρανία να εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση και να ενημερώσει για την κατάσταση τα κράτη μέλη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Όπως και στην πρώτη έκτακτη συνεδρίαση, τη Δευτέρα, θα προεδρεύσει η Ρωσία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ το Φεβρουάριο. Η επιστολή του Κίσλιτσια απευθύνθηκε στον Ρώσο ομόλογό του, Βασίλι Νεμπένζια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Ουκρανική κρίση: Φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα

Ουκρανία: «Σβήνει» η διπλωματία, «φουντώνουν» οι προετοιμασίες για μια ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ