Τσικνοπέμπτη στην Banque de France, οι Ουκρανοί, η Pharmadeon και ο Βόλος και προσεχώς μετακόμιση


Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Τσικνοπέμπτη στην Banque de France

Στο Παρίσι θα «τσικνίσει» ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος θα μετέχει σήμερα σε πολύωρη άτυπη συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στην Banque de France. Στη συνάντηση αυτή η Κριστίν Λαγκάρντ θα προσπαθήσει να πείσει τα «γεράκια» της ΕΚΤ που πιέζουν για αυξήσεις επιτοκίων, για την ανάγκη διατήρησης κάποιων μέτρων ρευστότητας, ώστε να μην πληγεί η ανάπτυξη εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων και ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο, το φάντασμα του στασιμοπληθωρισμού που όλο και πλησιάζει, αποδυναμώνει ημέρα με την ημέρα τα επιχειρήματα τόσο της κ. Λαγκάρντ, όσο και των συμμάχων της στο ΔΣ της ΕΚΤ, συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη Στουρνάρα. Ο Έλληνας αξιωματούχος θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις δικές του απόψεις αύριο το πρωί από το βήμα του Eurofi High Level Seminar. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα μετέχει σε panel στη γαλλική πρωτεύουσα που έχει ως θέμα την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη και τις προκλήσεις που προκύπτουν από την απειλή του στασιμοπληθωρισμού. Στην ίδια ενότητα θα τον πλαισιώνουν ο Κροάτης Κεντρικός Τραπεζίτης και οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και της Σλοβενίας. Οπότε αναμένουμε πως στο συνέδριο θα μεταφερθεί και μέρος του κλίματος από το σημερινό δείπνο στην Banque de France.

Απρόσμενη ματαίωση

Στο Eurofi High Level Seminar δεν θα μετέχει τελικά η επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου. Λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο για το Παρίσι η κ. Λαζαράκου μπήκε σε καραντίνα, καθώς διαγνώσθηκε θετική στον COVID. Τις ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Για όσο θα απουσιάζει από το γραφείο της στην εποπτική Αρχή η κ. Λαζαράκου, στο πόδι της θα βρίσκονται οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Νατάσα Στάμου και Νίκος Κονταρούδης, οι οποίοι πληροφορηθήκαμε πως χαίρουν άκρας υγείας.

Προσεχώς μετακόμιση

Πάντως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επικρατεί πυρετός προετοιμασιών εν όψει της μετακόμισης από το κτήριο της Κολοκοτρώνη στα νέα γραφεία στην οδό Ιπποκράτους 3-5. Οι υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα στεγαστούν στο 7ο και 8ο όροφο του κτηρίου, ήτοι θα καταλάβουν συνολικά μικτή επιφάνεια χώρων γραφείων 3.986,55 τ.μ.. Το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα το οποίο θα καταβάλει η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέρχεται σε 78.000 ευρώ μηνιαίως ή στα 19,57 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκήρυξε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό ύψους 322.400 ευρώ για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών μεταφοράς όλου του εξοπλισμού, των υλικών και των αρχείων της, από το παλαιό στο νέο κτήριο της. Η υποβολή των προσφορών θα γίνει μέχρι την προσεχή Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και είμαστε σίγουροι πως οι ενδιαφερόμενοι θα είναι πολλοί.

Οι Ουκρανοί, η Pharmadeon και ο Βόλος

Μπορεί ακόμη να μην έχει προκύψει η ανάγκη για επίσημη διακρατική αρωγή της Ελλάδος προς την πολύπαθη Ουκρανία, ωστόσο το Ελληνικό Δημόσιο μεμονωμένα έχει αρχίσει επισήμως να ενισχύει Ουκρανούς. Για την ακρίβεια, Ουκρανούς επενδυτές με κυπριακό διαβατήριο. Χθες ανακοινώθηκε πως η αρμόδια γενική διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών (τ. Μακεδονίας και Θράκης) ενέκρινε την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Pharmadeon Μονοπρόσωπη AE» . Το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,3 εκατ. ευρώ αφορά στη δημιουργία μεταποιητικής μονάδας για επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης στο Κιλκίς. Το Δημόσιο θα επιχορηγήσει το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο με 2,4 εκατ. ευρώ καλύπτοντας το 50% της συνολικής επένδυσης. Και τώρα ερχόμαστε στα περί Ουκρανίας. Η «Pharmadeon Μονοπρόσωπη AE» συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Βόλο από τον γεννημένο στην Ουκρανία Σβιάτοσλαβ Φεντόροβ (κυπριακής σήμερα ιθαγένειας), με την μεσολάβηση της ομογενούς από την Γεωργία, Γκαλίνας Τσατσανίδου. Η κ. Τσατσανίδου, η οποία έως το 2015 ήταν επαγγελματίας πωλητής λαϊκών αγορών στο Βόλο, έχει την τελευταία τριετία παράσχει πλήθος υπηρεσιών σε Ρώσους και Ουκρανός επενδυτές, ώστε να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στη χώρα μας. Αλλά η Pharmadeon δεν περιορίσθηκε στην φαρμακευτική κάνναβη. Η «ουκρανικών» συμφερόντων εταιρεία τροποποίησε προ εξαμήνου το καταστατικό της και ξεκίνησε το εμπόριο εξοπλισμού ειδών ατομικής προστασίας , όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, αλλά και την παροχή υπηρεσιών νοσηλευτή, νοσοκόμου, επισκεπτών νοσοκόμων, βοηθού ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων και ιατρικού επισκέπτη. Στη βάση αυτή, μίσθωσε προ μηνών χώρους του Δήμου Βόλου και εγκατέστησε κινητούς σταθμούς δειγματοληψίας για rapid test, καθώς και µοριακά test. Και αυτό δεν ήταν δύσκολο. Αν ανατρέξει κανείς σε δημόσιες πηγές θα διαπιστώσει πως Ρωσο -Ουκρανοί επενδυτές τους οποίους εκπροσωπεί η Γκαλίνα Τσατσανίδου έχουν βρει ένα modus operandi με τις δημοτικές αρχές του Βόλου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ