Bloomberg: Η ΕΕ ίσως συζητήσει κυρώσεις κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν


Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να συζητήσουν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Κυρώσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι πιθανόν να συζητήσουν οι Ευρωπαίοι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Καθώς η ΕΕ εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα οι Ευρωπαίοι ενδέχεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων κατά του Πούτιν.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές, η ΕΕ θα μπορούσε να συζητήσει για το ενδεχόμενο κυρώσεων που θα στοχεύουν προσωπικά τον πρόεδρο της Ρωσίας, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρεται, μία τέτοια κίνηση θα ήταν συμβολική, ενώ όπως είπε Ευρωπαίος διπλωμάτης, τον οποίο επικαλείται το μέσο, η επιλογή αυτή δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των κυρώσεων που προετοιμάζουν ήδη οι Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να τεθεί επί τάπητος εάν υπάρξει επαρκής πολιτική συμφωνία για αυτό.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν σήμερα για για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Βρετανία, η Ιαπωνία, η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει ήδη κυρώσεις σε τράπεζες, αξιωματούχους και πολίτες που συνδέονται με τον Πούτιν, ενώ η Γερμανία ακύρωσε τα σχέδια για τη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nordstream 2.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ