Πόλεμος στην Ουκρανία: Χιλιάδες κόσμου θα διανυκτερεύσουν σε σταθμούς του μετρό – καταφύγια


Πόλεμος στην Ουκρανία: Ήχησαν πολλές φορές οι σειρήνες σήμερα στο Κίεβο – Φόβος αεροπορικής επιδρομής από τη Ρωσία – Στα καταφύγια θα διανυκτερεύσουν οι πολίτες ενόψει βομβαρδισμών

Χιλιάδες πολίτες της Ουκρανίας, κάθε ηλικίας, αφού έβαλαν σε βαλίτσες κάποια από τα υπάρχοντα τους, κατευθύνθηκαν από το μεσημέρι σε σταθμούς του μετρό προκειμένου να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο.

twitter

Φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν πολίτες να συνωστίζονται στις αποβάθρες σταθμών του μετρό. Σύγουρα για πολλούς Ουκρανούς πολίτες το αποψινό θα είναι ένα από δυσκολότερα βράδια της ζωής τους.

Την ίδια στιγμή σφοδρά πυρά και εκατοντάδες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στα περίχωρα της Μαριούπολης, ανέφερε μια διπλωματική πηγή στο πρακτορείο Reuters, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται με τους Ρώσους εισβολείς σε τρία μέτωπα.

Η Μόσχα έχει εξαπολύσει τη μεγαλύτερη επίθεση, από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, εναντίον ευρωπαϊκού κράτους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κήρυξε στρατιωτικό νόμο και διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας του με τη Μόσχα.

Το πρωί, ένας σύμβουλός του είπε ότι «περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, δεκάδες τραυματίστηκαν» ενώ υπήρχαν και «περίπου 10 νεκροί άμαχοι». Μόνο στην περιοχή της Οδησσού, ο επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 18 νεκρούς σε ένα χωριό, από τα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας.

Αργά απόψε, οι αρχές της Χερσώνας ανακοίνωσαν ότι 13 άμαχοι και 9 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αργά απόψε ότι οι νεκροί της σημερινής ημέρας ανέρχονται σε 57 και οι τραυματίες σε 169 σε όλη τη χώρα.

Καθώς περνούσαν οι ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις φαινόταν ότι πλησίαζαν στο Κίεβο, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας. Οι ουκρανικές αρχές διαβεβαίωναν ότι χερσαίες ρωσικές δυνάμεις βρίσκονταν στα περίχωρα της πρωτεύουσας και ότι ένα στρατιωτικό ουκρανικό αεροσκάφος, με 14 επιβαίνοντες, συνετρίβη στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ