Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία – Άμεση επιστράτευση και των άνω των 60


Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε μια απέλπιδα προσπάθεια αντίστασης, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας κάλεσε σε επιστράτευση και τους άνδρες άνω των 60.

Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία, καθώς το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε γενική επιστράτευση, ζητώντας από κάθε άνδρα, ανεξαρτήτου ηλικίας, να παρουσιαστεί για να υπηρετήσει!

Η ανακοίνωση αναφέρει πως δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί, ωστόσο ο Υπουργός Άμυνας, Alexey Reznikov, ξεκαθάρισε μέσα από ανάρτησή του στο Facebook πως η κατάταξη στον στρατό αφορά μόνο τους άνω των 18 ετών. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και οι άνω των 60 οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από την πρώτη επιστράτευση.

«Αποφάσισα σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες ασφαλείας να προχωρήσουμε σε επιστράτευση και των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών, οι οποίοι είναι σε θέση να πολεμήσουν κατά του εχθρού», ανέφερε ο Reznikov.

Ο Πούτιν θέλει να αφανίσει την Ουκρανία από το χάρτη», λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται, με την Ρωσία να μη δείχνει καμία διάθεση να σταματήσει το σφυροκόπημα ενώ η Δύση συνεχίζει να παρακολουθεί αμέτοχη!

Η Γαλλία, η τελευταία χώρα που προσπάθησε στο… παρά πέντε να αποσοβήσει τη ρωσική εισβολή, παραμένει εξαγριωμένη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Υπουργό Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian, να δηλώνει ευθαρσώς πως στόχος του Ρώσου προέδρου είναι ο αφανισμός της Ουκρανίας.

«Ο στόχος της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να αφανίσει την Ουκρανία από το χάρτη. Επέλεξε μια μαζική επίθεση ευρείας κλίμακας, ενδεικτικό των προθέσεών του. Θέλει τον αφανισμό της χώρας», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ο Le Drian.

Παράλληλα, εξήγγειλε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, τονίζοντας πως «τα μέτρα θα προκαλέσουν ασφυξία στη Ρωσία και στη λειτουργία της. Τα μέτρα κυρώσεων θα είναι δραστικά και σκληρά. Οι Ρώσοι δεν θα έχουν την δυνατότητα οικονομικών ενεργειών στη Γαλλία».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ