Ουκρανία: Αλλάζει στρατηγική η Γερμανία – Στέλνει πολεμικό υλικό και αποκλείει Ρωσία από το SWIFT


Σε αλλαγή της στρατηγικής της για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προχωράει το Βερολίνο, ανάβοντας «πράσινο φως» στις οικονομικές κυρώσεις, ενώ παράλληλα στέλνει και όπλα στον ουκρανικό στρατό

Την αποστολή 400 αντιαρματικών ρουκετοβόλων όπλων (RPG) γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία μέσω Ολλανδίας ενέκρινε το βράδυ του Σαββάτου η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο.

Η απόφαση αυτή συνιστά ανατροπή της μέχρι τώρα πολιτικής του Βερολίνου περί απαγόρευσης αποστολής θανατηφόρων όπλων σε περιοχές κρίσης.

Είναι η πρώτη έμπρακτη ενέργεια πολεμικής βοήθειας της Δύσης προς την Ουκρανία και δεν αποκλείεται να ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στον ρωσό-ουκρανικό πόλεμο, καθώς τις επόμενες ώρες ίσως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να στείλουν εξοπλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ήταν ξεκάθαρος για μη παροχή όπλων ωστόσο η κρισιμότητα της κατάστασης αναθεώρησε την γερμανική πολιτική…

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Όλαφ Σολτς, η Γερμανία συμφώνησε τελικά σε «στοχευμένους και λειτουργικούς» περιορισμούς του συστήματος SWIFT για τη Ρωσία, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι υπουργοί Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να περιορίσουμε την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT ώστε να πλήξει τα σωστά άτομα, δήλωσαν οι δύο υπουργοί, χωρίς ωστόσο να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι σήμερα το Βερολίνο αρνείτο να συναινέσει στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, προκαλώντας κριτική τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ