ΗΠΑ Ουισκόνσιν: Κακούργημα η απειλή και η επίθεση σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας


HΠΑ Ουισκόνσιν: Οι επιθέσεις θα τιμωρούνται με έως και έξι χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 10.000 $ – Θα ήταν κακούργημα να επιτεθείς ή να απειλήσεις έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο που η Συνέλευση του Ουισκόνσιν πρόκειται να εγκρίνει την Τετάρτη. Η πρόταση με δικομματική υποστήριξη δημιουργεί το νέο κακούργημα της επίθεσης σε βάρος ενός ατόμου που είναι πάροχος υγειονομικής περίθαλψης. Επεκτείνει την ισχύουσα νομοθεσία που καθιστά κακούργημα τη διάπραξη επίθεσης εναντίον μιας νοσοκόμας, ενός παρόχου ιατρικής περίθαλψης έκτακτης ανάγκης ή ενός ατόμου που εργάζεται σε τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης είπαν ιστορίες σε μια δημόσια ακρόαση νωρίτερα αυτόν τον μήνα για περιπτώσεις όπου οι ασθενείς έχουν απειλήσει γιατρούς και άλλους που προσπαθούσαν να τους παράσχουν περίθαλψη.

Το μέτρο καθιστά επίσης κακούργημα την απειλή εργαζομένου υγειονομικής περίθαλψης υπό την επίσημη ιδιότητά του ή ως αντίδραση σε κάτι που συνέβη σε μια μονάδα υγειονομικής περίθαλψης. Επεκτείνεται επίσης σε μέλη της οικογένειας ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης.

Θα τιμωρηθεί με έως και έξι χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 10.000 δολαρίων.

Το μέτρο έχει ευρεία υποστήριξη από περισσότερους από δύο δωδεκάδες οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης και επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της Ιατρικής Εταιρείας του Wisconsin, της Νοσοκομειακής Ένωσης του Wisconsin, της SSM Health και του Marshfield Clinic Health Care System.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ