Ουκρανία: Το Χόλιγουντ παίρνει θέση – Σταματήστε τη βία και τον πόλεμο


Πόλεμος στην Ουκρανία: Θέση απέναντι στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παίρνουν διασημότητες απο το χώρο της Τέχνης παγκοσμίως, ζητώντας να σταματήσει ο παραλογισμός

Η Ρωσία κήρυξε πόλεμο στην Ουκρανία τα ξημερώματα της Πέμπτης. Από τότε έχουν αναφερθεί εκατοντάδες θύματα, πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα για να αναζητήσουν προστασία και ένας ολόκληρος λαός δοκιμάζεται. Εν μέσω των συνεχιζόμενων κρίσεων, διασημότητες του Χόλιγουντ έδειξαν την υποστήριξή τους στους αθώους πολίτες της Ουκρανίας και καταδίκασαν τον πόλεμο.

Ο Mαρκ Ράφαλο μοιράστηκε ένα tweet ,όπου στέλνει την αγάπη του στον λαό της Ουκρανίας. «Στέλνω αγάπη και προσευχές σε όλους τους αθώους ανθρώπους της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Ευρώπης που έχουν παγιδευτεί σε αυτή τη θλιβερή και διαβρωτική στιγμή ασύμμετρης βίας και καταστροφής, ειδικά στους νέους», έγραψε. Πρόσθεσε, «Δεν έχετε κάνει τίποτα για να σας αξίζει αυτή η διαστροφή και το άσεμνο θέαμα».

Η Aντζελίνα Τζολί μοιράστηκε επίσης τις ανησυχίες και την υποστήριξή της μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram. «Όπως πολλοί απο εσάς, προσεύχομαι για το λαό της Ουκρανίας. Στόχος μου μαζί με τους συναδέλφους στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ειναι να κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε την προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων της περιοχής…» γράφει.

https://www.instagram.com/p/CaX44naJXse

«Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτής της στιγμής – για τον λαό της Ουκρανίας και για το διεθνές κράτος δικαίου δεν μπορεί να υποτιμηθεί», κατέληξε η 46χρονη ηθοποιός.

Τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότερες διασημότητες απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στην εμπόλεμη ζώνη και μοιράζονται εξελίξεις για την τρέχουσα κατάσταση της Ουκρανίας. Ο Τζάρεντ Λέτο – που ενσάρκωσε τον Τζόκερ στην «Ομάδα Αυτοκτονίας» εξέφρασε επίσης την ανησυχία του.

«Στους φίλους και την οικογένειά μου στην Ουκρανία (θέλω να πως πως)- η καρδιά μου ραγίζει που αυτή η σύγκρουση έχει κλιμακωθεί με τόσο καταστροφικό τρόπο. Παρακαλούμε να είστε πολύ προσεκτικοί και να είστε όσο πιο ασφαλείς μπορείτε. Η σκέψη μου σε εσάς και τους αγαπημένους σας κατά τη διάρκεια αυτής της χαοτικής και καταστροφικής περιόδου».

Η Kάιλι Τζένερ ανέβασε επίσης ένα story στο Instagram για τον πόλεμο. «Ο Θεός να προστατεύει τον λαό της Ουκρανίας. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί σας»

Οι διάσημοι του Χόλιγουντ καταδικάζουν τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και προσπαθούν να κινητοποιήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη και τους πολίτες. «Αν μπορούσα με κάποιο τρόπο να έχω στην πραγματική ζωή δυνάμεις ειρηνοποιού #Peacemaker, νομίζω ότι θα ήταν μια εξαιρετική στιγμή για να το κάνω», έγραψε στο Twitter ο ηθοποιός – παλαιστής Τζόν Σίνα.

Οι Πριγιάνκα Τσόπρα, Άστον Κούτσερ, Κλόι Καρντάσιαν Cardi B, Σερ και Στίφεν Κινγκ ήταν μεταξύ των διασήμων που ύψωσαν τη φωνή τους για να υπερασπιστούν δημόσια τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

O διάσημος συγγραφέας βιβλίων τρόμου πήρε θέση για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσω από τα social media. «Αυτό που μάθαμε οι περισσότεροι από εμάς ως παιδιά στην παιδική χαρά: Δεν στέκεσαι δίπλα, όταν ένα μεγάλο παιδί σπάει στο ξύλο ένα μικρό παιδί. Μπορεί να φας μία ή δύο γροθιές, για να κάνεις το μεγάλο παιδί να σταματήσει, αλλά αυτό είναι το σωστό που πρέπει να κάνεις», έγραψε ο Στίβεν Κινγκ.

Οι εικόνες του πολέμου άγγιξαν και τη βρετανική βασιλική οικογένεια.Μετά τους Χάρι και Μέγκαν, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό.

«Τον Οκτώβριο του 2020, είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τον πρόεδρο Ζελένσκι και την Πρώτη Κυρία, οι οποίοι συμμερίστηκαν την ελπίδα και την αισιοδοξία τους για το μέλλον της Ουκρανίας», έγραψαν σε μήνυμα μέσω Twitter.

«Σήμερα, στηρίζουμε τον πρόεδρο και όλους τους Ουκρανούς, την ώρα που μάχονται με θάρρος για αυτό το μέλλον», συμπλήρωσαν στο μήνυμα που υπέγραψαν με τα αρχικά των ονομάτων τους, ενώ συνοδευόταν από τη σημαία της Ουκρανίας.

Νωρίτερα ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είχαν τονίσει επίσης ότι βρίσκονται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας «ενάντια σε αυτήν την παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ