Πόλεμος στην Ουκρανία: Eθελοντές μάχονται σαν «λιοντάρια» για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους


Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολίτες έχουν πάρει τα όπλα και συμμετέχουν στη μάχη για να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κιέβου και να ανακόψουν την προέλαση των Ρώσων

Αμάχοι εθελοντές και παραστρατιωτικές ομάδες δίνουν σκληρή μάχη με τον ρωσικό στρατό στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η Τζούλια είναι δασκάλα και εθελόντρια. Την ώρα που περιμένει να αναπτυχθεί για να πολεμήσει τα ρωσικά στρατεύματα γύρω από το Κίεβο, ξεσπάει σε δάκρυα σε μία στιγμή που απαθανάτισε η φωτογράφος των New York Times. Η βραβευμένη με Πούλιτζερ πολεμική φωτορεπόρτερ Λίνσεϊ Αντάριο «αιχμαλώτισε» τη στιγμή.

Οι Ουκρανοί υπερασπίζονται την πατρίδα τους | Νew York Times

Η πολιτική αντίσταση στην Ουκρανία έχει λάβει οδηγίες από τον στρατό για το πώς μπορεί να βοηθήσει για να σταματήσει η προέλαση της Ρωσίας. Πάνω από όλα, το υπουργείο Άμυνας της χώρας συμβούλεψε τους πολίτες να μείνουν σφαλείς.

Οι ρωσικές δυνάμεις «απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο από την έλλειψη ορμής τους» καθώς αντιμετωπίζουν σκληρή ουκρανική αντίσταση, ειδικά στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου χθες Σάββατο (26/2). Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει το ένα τρίτο της μαχητικής της δύναμης. Τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν το Κίεβο και άλλα αστικά κέντρα, είπε ο αξιωματούχος.

Ουκρανοί εθελοντές προετοιμάζονται για ανάπτυξη γύρω από το Κίεβο | New York Times

Το Κίεβο που πριν απο λίγες μόλις ημέρες ήταν μια πολυσύχναστη, σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με άφθονα εστιατόρια, μπαρ και καφέ έχει μετατραπεί σε μία απόκοσμη πολεμική βάση. Φορτηγά και αυτοκίνητα με ένοπλους κινούνται στους δρόμους. Ανδρες και γυναίκες με πολιτικά ρούχα, να κρατούν τουφέκια και σταματούν τα αυτοκίνητα.

«Όταν άκουσα τις εκρήξεις αποφάσισα ότι είμαι έτοιμη», είπε η Oλένα Σόκολαν, διευθύντρια επιχείρησης που πήρε όπλο για να βοηθήσει στην υπεράσπιση της πρωτεύουσας. «Είμαι ενήλικη γυναίκα, είμαι υγιής και είναι δική μου ευθύνη».

Οπλισμένοι πολίτες και μέλη διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων πολεμούν υπό την χαλαρή διοίκηση του στρατού σε μια οργάνωση που ονομάζεται Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας. «Στην ίδια την πόλη, τα αποσπάσματα εδαφικής άμυνας εργάζονται αποτελεσματικά», δήλωσε ο Μιχαίλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας «Αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι βγαίνουν έξω, υπερασπίζονται τα σπίτια τους. Δεν ήταν αναμενόμενο από τους αναλυτές του ρωσικού Γενικού Επιτελείου».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ