Σολτς: Ο Πούτιν δεν θα αλλάξει πορεία σε μια νύχτα – 100 δισ. ευρώ το 2022 για εξοπλισμούς


Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας σε ομιλία του στη γερμανική βουλή το μεσημέρι της Κυριακής

Μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα αλλάξει κατεύθυνση όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία «σε μια νύχτα» έστειλε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, σε ομιλία του στη γερμανική βουλή το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο κ. Σολτς περιέγραψε με τον όρο «πρωτοφανή» τις κυρώσεις που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Ρωσία προσθέτοντας ότι η ΕΕ διατηρεί το δικαίωμα για νέες κυρώσεις «χωρίς ταμπού».

Όπως σημείωσε «ο Πούτιν αποφάσισε τον πόλεμο και όχι ο ρωσικός λαός» τονίζοντας ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να επικρατήσουν».

Ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε ότι «υποχρέωσή μας είναι να μην επεκταθεί ο πόλεμος του Πούτιν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο Πούτιν δεν πρέπει να αμφιβάλει για την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τις χώρες του ΝΑΤΟ» ανακοινώνοντας ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα για τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα επενδύσει πιο πολύ στην εθνική της ασφάλεια, θα δίνει πάνω από το 2% στην άμυνα από εδώ και πέρα και ότι στον προϋπολογισμό του 2022 προβλέπονται 100 δισ. για στρατιωτικές επενδύσεις.

Παράλληλα σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πούτιν θέλει να φτιάξει μια ρωσική αυτοκρατορία» προσθέτοντας ότι η Γερμανία πρέπει να εξασφαλίσει την ενεργειακή της αυτονομία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ