ΥΠΕΞ Ουκρανίας: Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες – Δεν θα υποκύψουμε, δεν παραδίδουμε εδάφη


Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα παραδοθούμε, δεν θα παραδώσουμε ούτε μία ίντσα της επικράτειάς μας», είπε στο μήνυμα του ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας

«Η ρωσική επίθεση σήμερα είναι αποτέλεσμα πολλών ετών. Σκοπός της Ρωσίας είναι να καταστρέψει την Ουκρανία ως κράτος, ως έθνος. Αλλά δεν θα σταματήσουμε, δεν θα κουραστούμε. Θα υπερισχύσουμε», ανέφερε σε μήνυμά του ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Επιπλέον τόνισε ότι: «Καλώ τη ρωσική κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή του ρωσικού λαού και να λύσει τα δικά της προβλήματα, αντί να επιτίθεται στους γείτονές της. Ο Πούτιν έχει καταληφθεί από αυτήν τη μανία να μας καταστρέψει ολοσχερώς. Ο πόλεμος αυτός είναι πόλεμος του λαού. Πολλοί ξένοι θέλουν να έρθουν γιατί ο Πούτιν δεν επιτίθεται μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα παραδοθούμε, δεν θα παραδώσουμε ούτε μία ίντσα της επικράτειάς μας. Θα συναντηθούμε στα σύνορα, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι Ρώσοι. Η Ρωσία μετά τις σοβαρές απώλειες που είχε δέχτηκε την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Τώρα μας στέλνει το μήνυμα ότι θέλει να κουβεντιάσει μαζί μας. Είναι νίκη για εμάς που δεν υπάρχουν όροι σε αυτόν τον διάλογο. Η ειρήνη έχει μεγαλύτερο αντάλλαγμα. Απαιτείται ένα πλήρες εμπάργκο και καλώ τους συμμάχους σε ένα πιο ισχυρό πακέτο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους μας στέλνουν ενίσχυση. Χρειαζόμαστε καύσιμα, αντιαεροπορικά, αντιαρματικά, drones, πυροβόλα και πυρομαχικά».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ