Πόλεμος στην Ουκρανία: Και όμως η ελπίδα είναι ζωντανή – Ιστορίες μέσα από τα συντρίμμια


Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουκρανία μετράει τις πληγές της από το σφυροκόπημα της Ρωσίας, ωστόσο η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο ήρθε με ιστορίες μέσα από τη φρίκη του πολέμου

Ένας γάμος. Μια γέννα. Ο πλανήτης στα κυανοκίτρινα για χάρη της Ουκρανίας. Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο δεν έσβησε στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Μικρές ιστορίες εν καιρώ πολέμου έκαναν τον ουκρανικό λαό να αναθαρρήσει, να σταθεί στα πόδια του και με τις τελευταίες ικμάδες της δύναμής του να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις που πλέον γίονται κατά βούληση.

Ένα μωρό που ήρθε στον κόσμο μέσα σε ένα καταφύγιο στην πόλη Ρίβνε. Ένα ζευγάρι που μόλις είχε παντρευτεί, ρίχτηκε στις μάχες. Και όλος ο πλανήτης «ντύθηκε» στα μπλε και στα κίτρινα για να δείξει στον λαό της Ουκρανίας πως δεν είναι και δεν θα είναι μόνος.

Μια γέννηση που ένωσε ένα Έθνος

Ελπίδα. Μια λέξη που έχει διαγραφεί από την 24η Φεβρουαρίου από το λεξιλόγιο των Ουκρανών, ακούστηκε ξανά μέσα στο καταφύγιο του Ρίβνε, όπου γεννήθηκε ένα πανέμορφο αγοράκι.

Το Ρίβνε βρίσκεται στη βορειοδυτική Ουκρανία. Μια από τις πρώτες πόλεις που βρέθηκε στο δρόμο των Ρώσων που εισέβαλαν από τη Λευκορωσία. Τις τελευταίες ώρες, όπως όλες οι μεγαλουπόλεις της χώρας, δέχονται το άγριο σφυροκόπημα της ρωσικής «αρκούδας» με τους κατοίκους να τρέχουν να σωθούν στα καταφύγια.

Ανάμεσά τους και μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η οποία το μεσημέρι του Σαββάτου (26/02) έφερε σε έναν κόσμο που οι βόμβες «σφυρίζουν» ένα πανέμορφο και υγιέστατο αγοράκι σκορπίζοντας ξανά την ελπίδα σε ένα ολόκληρο έθνος που προσπαθεί να επιβιώσει.

Η μητέρα και το αγοράκι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ την γυναίκα ξεγέννησαν κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν στο καταφύγιο.

Δείτε την εικόνα που έχει συγκινήσει όλη την Ουκρανία:

Οι νεόνυμφοι που μάζευαν όπλα

Η 21χρονη Yaryna, 21 και ο 24χρονος Sviatoslav επρόκειτο να παντρευτούν τον Μάιο, αλλά μετά την είδηση της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα τους , άλλαξαν τα σχέδιά τους. Έτσι πριν λίγες μέρες, στις 24 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησαν την τελετή του γάμου τους στο μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ, με τον Χρυσό Τρούλο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Μία μέρα αργότερα, στις 25 Φεβρουαρίου, εντάχθηκαν στη δύναμη αντίστασης της χώρας τους ενάντια στη ρωσική εισβολή. Πήραν τα όπλα τους, όπως θα δείτε και πάνε να πολεμήσουν τους Ρώσους που εισέβαλαν στη χώρα τους.

Την απίστευτη ιστορία του ζευγαριού μοιράστηκε ο δημοσιογράφος του CNN, Christian Streib, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram, με την Yaryna και τον Sviatoslav να παντρεύονται και σε μια άλλη ο πολεμικός ρεπόρτερ μοιράστηκε μια ακόμη φωτογραφία, αυτή τη φορά με τους νεόνυμφους να κρατούν AK-47.

Όλη η Ευρώπη στα κυανοκίτρινα

Σε μια ένδειξη ενότητας με το Κίεβο, καθώς βαθαίνει η κρίση με τη Ρωσία, οι χώρες της Ευρώπης αποφάσισαν να ντυθούν στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. Τα πιο διάσημα μνημεία του κόσμου φωταγωγήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου, δείχνοντας τη συμπαράσταση των χωρών στον ουκρανικό λαό. Η Ομόνοια στην Αθήνα, το Κολοσσαίο στην Ρώμη, η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι είναι κάποια από τα πολλά σημεία που φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, σε ένδειξη στήριξης προς τον λαό της Ουκρανίας.

Μεταξύ άλλων, στα χρώματα της Ουκρανίας φωτίστηκε και το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένδειξη συμπαράστασης των Ευρωπαίων ηγετών μετά τη ρωσική επίθεση που δέχεται η χώρα.

Στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας φωτίστηκαν το συντριβάνι της Ομόνοιας και το κτήριο της Τεχνόπολης στο Γκάζι, σε μία κίνηση συμπαράστασης στο δράμα που περνάει η χώρα τις τελευταίες ώρες.

Στα χρώματα της Ουκρανίας φωταγωγήθηκε το Κολοσσαίο της Ρώμης.


Κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Πύλη του Βραδεμβούργου καθώς το διάσημο μνημείο του Βερολίνου ήταν φωτισμένο στα χρώματα της Ουκρανίας.


Το διάσημο μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, ένα από τα πλέον δημοφιλή παγκοσμίως και σύμβολο της Γαλλίας, φωταγωγήθηκε με μπλε και κίτρινο χρώμα από το απόγευμα της Παρασκευής στις 18.00 έως τις 00.30.


Το πάρκο της Πεντηκονταετίας στο ανατολικότερο τμήμα της Ευρωπαϊκής Συνοικίας στις Βρυξέλλες, Βέλγιο.

Στην Νέα Υόρκη μεταξύ άλλων φόρεσε τα χρώματα της Ουκρανίας και ένας από τους υψηλότερους και ιστορικότερους ουρανοξύστες στον κόσμο.


Οι καταρράκτες του Νιαγάρα άλλαξαν χρώμα και η εικόνα είναι μοναδική.


Στο Σαράγεβο, ο δήμος φώτισε το δημαρχείο στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.


Τη συμπαράσταση της έδειξε και η Φινλανδία φωτίζοντας αξιοθέατα και δρομους στο Ελσίνκι στα χρώματα της Ουκρανίας.


Η Κροατία η οποία έστειλε αγαθά και εξοπλισμό στην Ουκρανία ως πρώτες βοήθειες φωταγώγησε την χώρα με τα χρώματα της Ουκρανίας.


To κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φόρεσε τα ντύθηκε στα χρώματα της Ουκρανίας.


Αρκετά μνημεία του κόσμου φωταγωγήθηκαν στα χρώματα του μπλε και του κίτρινου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ