Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραμένουν στην Ευρώπη οι 4.000 στρατιώτες των ΗΠΑ


Πόλεμος στην Ουκρανία: Παρατείνεται η παραμονή των 4.000 στρατιωτών του αμερικανικού στρατού που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη σε προσωρινή βάση – πιθανότατα για αρκετές εβδομάδες – ως μέρος της προσπάθειας των ΗΠΑ να καθησυχάσουν τους ανατολικοευρωπαίους συμμάχους κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης στην Ουκρανία.

Η ομάδα Μάχης 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της 1ης Μεραρχίας Πεζικού είχε προγραμματιστεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα μετά από εννέα μήνες παραμονής στην Ευρώπη. Αλλά η ομάδα θα παραμείνει τώρα και θα συνεχίσει τις αποστολές εκπαίδευσης και αποτροπής με κράτη που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την Πολωνία, τη Ρουμανία και τις Βαλτικές χώρες.

«Δεν θέλω να κάνω εικασίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα είναι μόνο για όσο διάστημα χρειαστούν», είπε ο Τζον Τομάσι, εκπρόσωπος του Στρατού στην Ευρώπη, στο CNNi.

Εκτός από την ταξιαρχία, υπάρχουν επιπλέον στρατεύματα υποστήριξης που θα επεκταθούν. Για αρκετά χρόνια, ο στρατός εναλλάσσει τακτικά ταξιαρχίες μάχης, μαζί με τα τεθωρακισμένα οχήματα εντός και εκτός Ευρώπης, για να βοηθήσει στη διατήρηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ.

«Η ανάπτυξη αξιόπιστων για τη μάχη δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη για υποστήριξη του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη και την Αφρική είναι απόδειξη της ισχυρής και αδιάκοπης δέσμευσης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη», είπε ο Τομάσι σε δήλωσή του.

«Καθώς αξιολογούμε συνεχώς τις αλλαγές στο στρατηγικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, έχει παραταθεί η παραμονή σε επίλεκτες μονάδες για την ενίσχυση των συμμάχων και εταίρων μας στο ΝΑΤΟ. Οι μονάδες που έχουν παραμείνει έχουν δεξιότητες και ενισχύουν τον ρόλο μας στην υποστήριξη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και άλλους εταίρους με δυνάμεις ικανές, έτοιμες και ανθεκτικές. Ενώ κατανοούμε το βάρος που επιφέρει αυτή η παράταση όχι μόνο στους στρατιώτες μας, αλλά και στις οικογένειές τους, εμείς ως έθνος πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Ευρώπης. Η παρουσία μας ενισχύει τη σιδηρά δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ, διαβεβαιώνει συμμάχους μας και αποτρέπει τη μελλοντική επιθετικότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ