Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγοράκι εγκατελείπει το σπίτι του – «Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο, να βοηθά»


Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι σκληρές στιγμές του πολέμου στην Ουκρανία όπως τις βιώνει ένα μικρό παιδί 

Τα παιδιά είναι από τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Γυναίκες κρατώντας σφιχτά τα παιδιά τους, αποχαιρέτησαν τους άντρες τους οι οποίοι παρέμειναν πίσω για να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις, αφού οι αρχές διέταξαν άνδρες ηλικίας 18-60 ετών να μείνουν και να αμυνθούν.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Βίντεο που δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian αποτυπώνει την φρίκη του πολέμου, τη στιγμή που ένα μικρό αγοράκι αφήνει την πατρίδα και το σπίτι το με δάκρυα στα μάτια.

«Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο και ο μπαμπάς θα πουλάει πράγματα και θα βοηθά τους ήρωές μας, τον στρατό μας, μπορεί ακόμη και να πολεμήσει», είπε ο Mark Goncharuk, ένα νεαρό αγόρι που κρατάει τα δάκρυα του, καθώς αυτός και οι συγγενείς του έφευγαν από την πρωτεύουσα.

16 παιδιά έχουν πεθάνει από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ανάμεσα στα θύματα η μαθήτρια του Δημοτικού, Πολίνα, ένα χαμογελαστό ξανθό κορίτσι το οποίο θα έπρεπε να παίζει με τις κούκλες και τους φίλους του, αλλά κατέληξε νεκρό από έναν πόλεμο για τον οποίο δεν ευθύνεται. Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης η Πολίνα δέχθηκε επίθεση από Ρώσους σαμποτέρ στο Κίεβο, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής δήμαρχος της Ουκρανικής πρωτεύουσας. Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκε ο αδερφός της ενώ η αδερφή της δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ