Έρευνα ΕΛ.ΑΣ. για «ενδο-οπαδική» βία: Οι πυροβολισμοί στην Αλεξάνδρας και τα γκαζάκια


Αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη δύο οπαδών μεγάλης ομάδας της Αθήνας για επίθεση με γκαζάκια στου Ζωγράφου πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., με φόντο «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ οπαδών της ίδιας ομάδας.

Οι άντρες της Ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες σε έναν 20χρονο και έναν 21χρονο, οι οποίοι φέρονται να τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε πολυκατοικία στου Ζωγράφου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μετά την έκρηξη στην είσοδο πολυκατοικίας στου Ζωγράφου υπήρξε η εκτίμηση ότι στόχος ήταν αστυνομικός που διαμένει στο κτίριο. Από την έρευνα, ωστόσο, διαπιστώθηκε κάτι τελείως διαφορετικό. Οι εμπρηστές είχαν μπερδέψει τον αριθμό της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να επιτεθούν σε λάθος κτίριο. Πρόθεσή τους ήταν να βάλουν γκαζάκια στην πολυκατοικία όπου διαμένει οπαδός με τον οποίο είχαν διαφορές.

Ο άντρας, κάτοικος Ζωγράφου, που ήταν ο στόχος τους, φέρεται να ήταν ένας από τους κατηγορουμένους για την επίθεση του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν οπαδοί πυροβόλησαν άτομο με το οποίο φέρονται να είχαν «ενδο-οπαδικές» διαφορές (σύμφωνα τουλάχιστον με το επικρατέστερο -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- σενάριο).

Οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν, 20 και 21 ετών, φέρονται να ήθελαν να «απαντήσουν» στην επίθεση του Σεπτεμβρίου τοποθετώντας γκαζάκια στα σπίτια των «αντιπάλων» τους.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι «τα μέλη των δύο αντιμαχόμενων ομάδων είναι οπαδοί της ίδιας μεγάλης ομάδας της Αθήνας».

Οι δύο συλληφθέντες για τα γκαζάκια στου Ζωγράφου οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Η επίθεση με όπλο

Η αιματηρή επίθεση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας είχε λάβει χώρα την 9η Σεπτεμβρίου, με την Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Την έρευνα είχε αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που πραγματοποίησε τέσσερις συλλήψεις, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Γλυφάδα, Μαρούσι και Ζωγράφου.

Επιπρόσθετα, κατά την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη Ελλήνων, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στη σχετική δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνταν δύο ακόμη δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την σύλληψη τους οι τρεις Έλληνες, αντιστάθηκαν σθεναρά στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ένας εξ’ αυτών επιχείρησε να κάνει χρήση πιστολιού που έφερε χωρίς όμως να το καταφέρει.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, αεροβόλο πιστόλι με αμπούλες προωθητικού αερίου, 2 μαχαίρια, μεταλλικό ρόπαλο, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα μετάβασης και διαφυγής.

Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ