Κύπρος: Άδεια εισόδου και απασχόλησης προσωπικού επιχειρήσεων από την Ουκρανία ζητά η ΟΕΒ


Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων εισηγείται την παραχώρηση αδειών εισόδου, παραμονής και απασχόλησης προσωπικού επιχειρήσεων από την εμπόλεμη περιοχή της Ουκρανίας.

H διαδικασία θα γίνει με τουριστική βίζα και την παράλληλη εφαρμογή όλων των συνήθων διεξοδικών ελέγχων και προϋποθέσεων για απασχόληση αλλοδαπών τρίτων χωρών.

Όπως πληροφορείται το politis.com.cy με επιστολή της στον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων, αναφέρεται στα «τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας την περασμένη Πέμπτη» και σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της, Μιχάλη Αντωνίου, η ομοσπονδία έχει λάβει αριθμό διερευνητικών ερωτημάτων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη εμπόλεμη περιοχή, για την δυνατότητα εσπευσμένης μετεγκατάστασης τους στην Κύπρο.

Οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις είναι Ουκρανικών συμφερόντων, ενώ κάποιες είναι Λευκορωσικών ή και Ρωσικών και «οι προθέσεις αφορούν είτε ολική είτε μερική μετεγκατάσταση και προέρχονται από οντότητες» που ήδη έχουν παρουσία στη χώρα μας αλλά και από άλλες που δεν έχουν ακόμα δραστηριότητες στην Κύπρο.

Η ΟΕΒ έχει προβεί σε διερευνητικές επαφές, και σύμφωνα με την επιστολή, προκύπτει ότι είναι μείζονος σημασίας η πτυχή της γρήγορης αδειοδότησης για παραμονή κα απασχόληση του προσωπικού τους στη Κύπρο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ