Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν συζήτησε με ξένους ηγέτες για επιπλέον μέτρα σε βάρος της Ρωσίας


Πόλεμος στην Ουκρανία: Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων βάρος της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και πολλοί ξένοι ηγέτες σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά τη Δευτέρα (28/2).

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, συζητήθηκαν μέτρα που θα είχαν «σοβαρές επιπτώσεις» για τη Ρωσία, καθώς και πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της παγκόσμιας οικονομικής σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένων όσων σχετίζονται με τις τιμές της ενέργειας.

Σε ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρεται πως οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν την ενότητα και τη δέσμευσή τους στη συνεργασία για την αντιμετώπιση της σοβαρότερης απειλής για την ευρωατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες. Υπογράμμισαν πως ήταν άνευ προηγουμένου το πακέτο των περιοριστικών μέτρων που υιοθετήθηκε ως αποτέλεσμα της επιθετικής συμπεριφοράς της Ρωσίας.

Επανέλαβαν την έκκλησή τους στη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο, να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από την Ουκρανία και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου. Συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν και με την Ουκρανία για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ