Σε ποια χώρα η Google απενεργοποίησε το Live Traffic;


Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία η Google απενεργοποίησε προσωρινά την λειτουργία της ενημέρωσης για το κυκλοφοριακό στους δρόμους.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο λόγος που η Google απέκλεισε την συγκεκριμένη υπηρεσία είναι για να προστατευθούν οι Ουκρανοί πολίτες στην διάρκεια της εισβολής των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Το Live Traffic συλλέγει ανώνυμα τα δεδομένα τοποθεσίας από τα smartphone που χρησιμοποιούν τους χάρτες της και τα χρησιμοποιεί για να ενημερώσει τους χρήστες για την κυκλοφορία στους δρόμους. Όπως ίσως να γνωρίζετε η επισήμανση στο χάρτη γίνεται με πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο χρώμα, ανάλογα με το μέγεθος της συμφόρησης.

Υπάρχουν όμως εικασίες πως στην περίπτωση πολέμου αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να προσφέρουν μία εικόνα για την εξέλιξη μιας εισβολής ή για ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν.

Ενδεικτικά, την προηγούμενη εβδομάδα ο ειδικός στα λογισμικά πληροφόρησης ανοιχτού κώδικα, ο Dr. Jeffry Lewis, είχε αναφερθεί σε μποτιλιάρισμα σε δρόμο από το Belgorod της Ρωσίας προς τα σύνορα της Ουκρανίας. Χαρακτηριστικό είναι πως το tweet έγινε στις 23 Φεβρουαρίου, λίγο πριν ξεκινήσει η εισβολή.

«Νομίζω πως ήμασταν οι πρώτοι άνθρωποι που είδαμε να ξεκινά η εισβολή», είπε ο Δρ. Λιούις. «Και το είδαμε όχι μέσω κάποιου δορυφόρου, αλλά μίας εφαρμογής ενημέρωσης για την κυκλοφορία στους δρόμους».

Πλέον, η υπηρεσία Live Traffic δεν εμφανίζει καμία πληροφορία στην Ουκρανία, παρά μόνο στις γειτονικές χώρες. Ωστόσο, η υπηρεσία θα εξακολουθεί να παρέχει στους χρήστες οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με το κλείσιμο δρόμων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ