Στην Κύπρο ο πρόεδρος του Ισραήλ – Επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο


Έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ, όπου έτυχε επίσημης υποδοχής.

Τον κ. Χέρτσογκ, υποδέχτηκε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου ο Νίκος Αναστασιάδης και μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, o κ. Χέρτσογκ κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο του Ισραήλ.

Χέρτσογκ-Αναστασιάδης αναμένεται να προβούν σε ανασκόπηση της εξαίρετης σχέσης και συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο. Φυσικά στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθούν θέματα ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Πρέσβη, η επίσκεψη του Προέδρου Χέρτσογκ στην Κύπρο αποτελεί απόδειξη των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Είμαστε φίλοι, είμαστε εταίροι, συνεργαζόμαστε σε διάφορα θέματα και τομείς και μαζί προωθούμε κοινά συμφέροντα προς όφελος και των δύο λαών», είπε, προσθέτοντας ότι «Κύπρος και Ισραήλ συνδέονται με ισχυρούς και ουσιαστικούς δεσμούς που χρονολογούνται ακόμη και πριν από την ίδρυση των κρατών μας».

Στο μεταξύ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται από την Αστυνομία λόγω της άφιξης του υψηλού προσκεκλημένου. Πέραν των 200 αστυνομικών θα συμμετέχουν στο σχέδιο που εκπονήθηκε για την ολιγόωρη παρουσία του Ισραηλινού Προέδρου στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: cyprustimes.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ